Vecāki sašutumā – olimpiskajās spēlēs biļeti par pilnu cenu jāpērk būs pat zīdaiņiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Prostock-studio/ Shutterstock.com

Sašutumu mazu bērnu un zīdaiņu vecāku vidū izraisījusi gaidāmo Parīzes olimpisko spēļu biļešu politika, vēsta AFP.

Olimpiskās spēles ir uzskatāmas par četrgades centrālo sporta notikumu. Protams, uz šāda mēroga sacensībām biļešu cena ir visai augsta. Tomēr problēmas var sagādāt ne tikai biļešu cena, bet arī to pieejamība, ņemot vērā olimpisko spēļu popularitāti.

Medmāsa no Francijas dienvidrietumiem Margo Gidingsa sarunā ar AFP norādīja, ka biļetes iegādājās vēl pirms kļūšanas par māti.

"Es savu meitu baroju ar krūti. Kad norisināsies spēles, viņai būs pieci mēneši. Negribu viņu atstāt. Būtu vēlējusies viņu ņemt līdzi," sacījusi Gidingsa.

Olimpisko spēļu politika paredz, ka katram skatītājam ir jābūt derīgai biļetei. AFP uzrunātais Lielbritānijas pilsonis Toms Beikers norādījis, ka biļeti iegādājies vēl krietni pirms mazuļa plānošanas. Vīrietis ģimenes pieaugumu sagaidīs maijā, kas ir divus mēnešus pirms spēlēm.

Viņš sazinājies ar Parīzes olimpisko spēļu orgkomiteju, kura vīrietim piedāvājusi iegādāties biļetes uz paraolimpiskajām spēlēm. Šajās sacensībās mazuļu biļetēm ir atlaides...

"Nespēju noticēt, kad dzirdēju, ka zīdainim vajag savu vietu. Nodomāju: "Pagaidiet, mēs biļetes nopirkām pusotru gadu pirms spēlēm. Mēs vēl nebijām pieņēmuši lēmumu par ģimenes pieaugumu." Tagad šo situāciju nevar atrisināt, jo biļetes, protams, ir izpārdotas," sūdzējās Beikers.

Te gan aktualizējas jautājums, cik droša vide nesen dzimušam zīdainim ir pārpildītas sporta sacensību tribīnes.

Olimpisko spēļu orgkomiteja, atbildot uz AFP uzdoto jautājumu, norādījusi, ka nerekomendē spēles klātienē apmeklēt bērniem, kuri ir jaunāki par četriem gadiem.

"Mēs aicinām vecākus ņemt vērā faktu, ka sporta spēļu norises vietu vide var nebūt labvēlīga maziem bērniem," teikts olimpisko spēļu orgkomitejas atbildē.

Biļešu politika dažādos sporta pasākumos ir atšķirīga. Piemēram, Eiropas futbola čempionātos un futbola Pasaules kausa finālturnīros bērniem neatkarīgi no vecuma ir jābūt savai biļetei. Savukārt daudzi lielie sporta klubi aicina ļoti mazus bērnus uz spēlēm nevest. Piemēram, starptautiskās regbija un kriketa sacensībās vecākiem par mazuļu biļetēm nav jāmaksā.

2012. gada Londonas olimpisko spēļu biļešu politika līdzinājās Parīzes noteiktajam modelim. Toreiz gan orgkomiteja mediju un sabiedrības spiediena rezultātā nolēma biļešu politiku mainīt. Beļģu sociālais darbinieks Andriens Pols sarunā ar AFP pauda cerību, ka līdzīgs scenārijs atkārtosies arī šogad.

"Tā ir diskriminācija pret sievietēm. Mēs gribam bērnu barot ar krūti. Tā rezultātā manai partnerei būs jāpaliek mājās ar bērnu. Viņai būs jānes upuris, lai gan tas (vērot spēles) ir kaut kas, ko mēs gribējām darīt kopā," sacījis Pols, kurš ģimenes pieaugumu sagaidīs jūnija sākumā.

Šā gada olimpiskās spēles norisināsies no 26. jūlija līdz 11. augustam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu