Par vēl vienu Baha termiņu SOK prezidenta amatā lems pēc olimpiskajām spēlēm

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tomass Bahs
Tomass Bahs Foto: AFP / Scanpix

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Tomass Bahs par to vai kandidēt uz vēl vienu termiņu amatā lems pēc Parīzes olimpiskajām spēlēm.

Kā norāda SOK preses pārstāvis Marks Adamss, šo lēmumu Bahs pieņēmis pēc otrdien un trešdien notikušajām valdes sapulcēm un tas balstīts uz SOK ētikas komisijas ieteikumu, kuru organizācijas valde apstiprinājusi vienbalsīgi.

"Skaidrs, ka lēmuma pieņemšana [par kandidēšanu vai nē] saistīta ar lielu risku

aizēnot olimpisko spēļu gaitu," ētikas komisijas rekomendāciju citē Adamss. "Tādēļ, lai aizsargātu vēlēšanu procesu, iesakām SOK prezidentam atlikt jebkuru šādu lēmumu pieņemšanu līdz olimpisko spēļu beigām."

Bahs ir SOK prezidents kopš 2013.gada un saskaņā ar Olimpisko hartu nevar kandidēt un trešo termiņu 2025.gadā. Tomēr pērn oktobrī pēdējā SOK sesijā vairāki organizācijas locekļi aicināja vācieti palikt amatā un mainīt Olimpisko hartu. SOK paziņojusi, ka to varētu darīt, veicot balsojumu pa pastu.

Pats Bahs nav izslēdzis iespēju palikt amatā, taču norādījis, ka ievēros Olimpisko hartu.

Šā gada Parīzes olimpiskās spēles norisināsies no 26.jūlija līdz 11.augustam.

SOK prezidenta darbības termiņi un vecuma ierobežojumi tika ieviesi pēc kukuļošanas skandāla ap 2002.gada Ziemas olimpiskajām spēlēm Soltleiksitijā. Šobrīd SOK prezidents tiek ievēlēts uz astoņiem gadiem, bet otrais termiņš ir četri gadi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu