VIDEO Rīgas centrā darbojas okupantu atbalstītāja vārdā nosaukta bibliotēka, kas saņēmusi dāsnu finansējumu no Krievijas (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu" sižeta.

Mihails Zadornovs – pirms septiņiem gadiem miris komiķis, Putina zvērību atbalstītājs, dezinformācijas izplatītājs... Un arī persona, kuras vārdā nosaukta bibliotēka, kas atrodas Rīgas centrā. Iestāde kopš 2013. gada saņēmusi finansējumu no Maskavas. Kā tas iespējams, devās noskaidrot raidījums "Bez Tabu".

Privātā bibliotēka nu pārvākusies uz jaunām telpām, jo iepriekš atradās tā sauktajā Maskavas namā, kas nu nodots valsts īpašumā.

Pirms septiņiem gadiem mirušais komiķis atbalstīja Putina asins izliešanu Krimā, kā arī izplatīja nomelnojošu dezinformāciju par Baltijas valstīm. Par šo vaicājos bibliotēkas darbiniekiem, saņemta atbilde: "Viņš ir miris".

Žurnālistu uzmanību bibliotēkas apmeklējuma laikā pievērsa grāmata, kas bija rotāta Gregora lentīšu krāsās, ar nosaukumu "Tēta karš".

Bibliotēka kopš 2013. gada saņēmusi dāsnu finansējumu no Krievijas. Deviņu gadu laikā tas sasniedzis teju 400 tūkstošus eiro, bet šis finansējuma avots apsīcis kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā.

Nu bibliotēkas grožus pārņēmis šveicietis Valters Denzs.

VIDEO: Raidījuma "Bez Tabu" sižets

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu