Sociālos tīklus šokē video, kurā ASV skolēni labdarības vārdā cits citam laiza kājas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Kāda ASV vidusskola ir nokļuvusi kritikas krustugunīs pēc tam, kad internetā nonācis video, kā skolēni labdarības vārdā laiza cits citam kājas.

Kad runa ir par labdarības līdzekļu vākšanu, tiek izdomāti daudzi unikāli veidi – maratoni, pasākumi, izsoles un daudz kas cits. Tomēr kāda ASV vidusskola izlēma rīkoties neparastāk, lai vāktu ziedojumus bezpeļņas kafejnīcai Oklahomā, kas palīdz nodarbināt studentus un pieaugušos ar intelektuālās un fiziskās attīstības traucējumiem.

Tā vietā, lai vāktu līdzekļus tradicionālām metodēm, skolēni izlēma novilkt kurpes un likt skolasbiedriem laizīt viņu kājas.

Video ar šo notikumu tika iesūtīts kanālam "FOX 25", kur bija redzams, kā Dīrkrīkas vidusskolas pusaudži "skūpsta un laiza" citu cilvēku kājas.

Redzētais izraisīja milzīgu sašutuma vētru sociālajos tīklos, cilvēkiem asi nosodot skolu.

Vidusskola pēc kritikas vētras izplatīja paziņojumu, paskaidrojot, kas tieši notiek videoklipā.

Skolas pārstāvji skaidroja, ka dažādu klašu skolēni bija sarīkojuši spēļu asambleju, kurā skolēniem bija jāmaksā par piedalīšanos, lai līdzekļus novirzītu kafetērijai. Saskaņā ar skolas sniegto informāciju, 9. līdz 12. klašu skolēni brīvprātīgi piedalījās dažādās sacensībās un konkrētā kāju laizīšanas aktivitāte bija tika viena no daudzām. Pasākumā neesot piedalījies neviens skolas mācībspēks vai personāla loceklis.

Neparastais notikums savāca 152 tūkstošu ASV dolāru lielus līdzekļus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu