Terorakts Maskavā: Soctīklos izplatās video, kurā aizdomās turamajam nogriež ausi un liek apēst (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Krievijas "Telegram" kanālos cirkulē video, kurā domājams redzams viens no aizdomās turamajiem saistībā ar piektdien notikušo teroraktu Maskavā. Krievijas drošības aģents aizturētajam nogriež ausi un liek viņam to apēst, vēsta neatkarīgais medijs "Meduza". 

Brīdinām, ka ziņā ir grafisks vardarbības apraksts!

Tiek ziņots, ka video redzamais aizdomās turamais ir kāds 30 gadus vecs vīrietis vārdā Radžabs Alizade.

24 sekundes garajā videoklipā cilvēks, tērpies kamuflāžas tērpā, piespiež Alizadi pie zemes, nogriež viņam labo ausi un pēc tam iegrūž to viņa mutē, pirms iesit viņam pa seju.

Video Alizade guļ uz krūtīm, un viņa rokas ir sasietas.

Citā videoklipā, kas, šķiet, tika ierakstīts vēlāk, Alizades galvas labā puse ir klāta ar asinīm un trūkst daļa no auss. Citos video redzams, ka viņa galva ir pārsieta un izmirkusi asinīs.

Ierakstā balss aiz kameras saka: "Atbildi, cik labi vari! Es esmu tepat! Tev palikusi viena auss!"

Jau ziņots, ka bruņoti uzbrucēji atklāja uguni koncertzālē, kas atrodas Krasnogorskā, 22 kilometru attālumā no Maskavas centra. Apšaude sākās neilgi pirms rokgrupas "Piknik" koncerta, bet vienlaikus citā zālē notika Ļeņingradas apgabala simfoniskā orķestra koncerts.

Krievijas Izmeklēšanas komiteja ir apstiprinājusi 133 cilvēku bojāeju.

Atbildību par uzbrukumu uzņēmās teroristu grupējums "Islāma valsts". Grupējuma kaujinieki "uzbruka lielam saietam (..) Krievijas galvaspilsētas Maskavas nomalē," teikts grupējuma paziņojumā lietotnē "Telegram". Paziņojumā arī apgalvots, ka uzbrucēji "droši atkāpās uz savām bāzēm".

Krievijas Federālā drošības dienesta (FSB) direktors Aleksandrs Bortņikovs informējis diktatoru Vladimiru Putinu, ka aizturētas 11 personas, kas turētas aizdomās par terorakta koncertzālē "Krokus Siti Holl" Maskavā organizēšanu. To vidū ir arī visi četri šāvēji, vēsta Krievijas neatkarīgais izdevums "Meduza".

Foto: Ugunsgrēks un terora akts Piemaskavas koncertzālē "Krokus Siti Holl"

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu