Debesskrāpja virsotnē uzcelta 20 miljonu vērta savrupmāja. Kādēļ tās īpašnieks, iespējams, nekad tajā nedzīvos? (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ekrānuzņēmums no video.
Ekrānuzņēmums no video. Foto: Laxman Kudva/"Youtube"

Biznesa magnāti un miljardieri nereti izceļas ar savu ekstravaganto un bieži vien ekscentrisko mājokļu izvēli. Bet kāds pretrunīgi vērtēts biznesa magnāts ir pacēlis luksusa savrupmājas jaunos augstumos – precīzāk 122 metru augstumā, ziņo "Business Insider".

Šī savrupmāja atrodas Bengalūru, Indijā, 33 stāvu luksusa dzīvokļu kompleksa virsotnē. Tā ir vairāk nekā 3700 kvadrātmetru liela, ar diviem stāviem, helikopteru nolaišanās laukumu, dārzu, peldbaseinu un 360 grādu skata platformu.

Irfans Razaks, "Prestige Estates Projects" priekšsēdētājs, kurš ir daļa no kopīgas attīstības līguma par torņa būvniecību, iepriekš par projektu teica: "Tas bija izaicinājums, uzbūvēt savrupmāju uz milzīgas ēkas tādā augstumā, bet mēs esam nodrošinājuši, ka tā tiek uzbūvēta tieši tā, kā tas tika iecerēts."

Mājas aptuvenā vērtība ir 20 miljoni ASV dolāru (18,41 miljons eiro).

Savrupmāja Bengalūru bija paredzēta Indijas uzņēmējam Vidžejam Mallajam un ir pilnībā nošķirta no zemāk esošajiem dzīvokļiem.

Dzīvokļu ēku kvartāls, kas pazīstams kā "Kingfisher Towers", uzcelts 1.8 hektāru lielā zemesgabalā, kurā kādreiz atradās Mallajas senču mājas.

Pastāv reāla iespēja, ka Mallaja nekad neapmetīsies uz dzīvi ekskluzīvajā debesu savrupmājā.

Mallaja bija pazīstams kā "labo laiku karalis" sava greznā dzīvesveida dēļ, raksta "The Financial Times", taču 2016. gada martā viņš aizbēga no Indijas, pārtraucot nomaksāt parādsaistības vairāk nekā 1 miljarda dolāru (920,5 miljonu eiro) apmērā.

Viņam tika izvirzītas apsūdzības par krāpniecību. Mallaja meklēja patvērumu Apvienotajā Karalistē.

2017. gadā, kad Mallaja jau bija aizbēdzis no valsts, saskaņā ar vēstīm Indijas plašsaziņas līdzekļos, viņa savrupmāja debesskrāpja virsotnē joprojām nebija pabeigta.

Indija ir neskaitāmas reizes mēģinājusi panākt miljardiera izdošanu. Viņš ar populāro zīmolu "Kingfisher" guva savu bagātību alkoholisko dzērienu tirgū.

Pagājušā gada augustā uz jautājumu par Mallaja iespējamo izdošanu Indijai Lielbritānijas valsts drošības ministrs Toms Tugendhats aģentūrai "Press Trust of India" atbildēja: "Abām valstīm ir juridiski procesi, kuriem ir jāiziet cauri. Taču Apvienotās Karalistes valdībai ir pilnīgi skaidrs – mums nav nodoma kļūt par vietu, kur var paslēpties tie, kas cenšas aizbēgt no tiesas."

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu