Britu konkūriste pēc asistētās pašnāvības "vērsusies" pie faniem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Britu konkūristes Karolīnas Mārčas "Facebook" kontā publiskota vēstule, kurā sportiste skaidro lēmumu izdarīt asistēto pašnāvību.

31 gadu vecā Mārča 2022. gadā sacensībās piedzīvoja smagu kritienu, kurā salauza mugurkaulu.

Lai gan Mārča veiksmīgi pārcieta mugurkaula operāciju, kājas vairs nekustējās. Sportiste pievērsās zirgu audzēšanai, kā arī hobija līmenī sāka fotogrāfes gaitas. Tomēr šā gada 23. martā tika paziņots par viņas nāvi.

Mārča pirms asistētās pašnāvības savā "Facebook" kontā bija ieplānojusi atvadu vēstuli.

"Mana vislielākā cieņa cilvēkiem, kuri pēc traumas ir ne tikai turpinājuši dzīvot, bet arī spējuši "uzplaukt". Noņemu cepuri jūsu priekšā. Jūs esat iedvesmas avots. Es tāda neesmu.

Šī nav dzīve, kādu vēlos.

Pēdējo gadu laikā no apkārtējiem esmu jutusi milzu atbalstu. Vēlos, kaut es varētu [savainojumu] izārstēt vai vismaz padarīt situāciju ciešamāku. Bet es to nespēju," rakstīja bijusī konkūriste.

Mārča turpinājumā arī uzsvēra, ka allaž atbalstījusi asistēto pašnāvību gadījumos, kad cilvēki sastopas ar ārkārtīgi sarežģītām veselības problēmām.

"Nekad neesmu sapratusi sabiedrības apsēstību ar ilgdzīvošanu. Alans Votss,  plaši pazīstams filozofs, reiz teica: "Es labāk dzīvoju īsu dzīvi, kas ir pilna ar to, ko man patīk darīt, nekā garu un nožēlojamu dzīvi." Allaž esmu bijusi asistētās pašnāvības piekritēja. Vienmēr esmu teikusi, ka izvēlētos šādu ceļu, ja ar mani kaut kas notiktu vai arī es nonāktu situācijā, kurā savu dzīvi nevaru dzīvot kā vēlētos. Nemelošu, nebiju iedomājusies, ka tas varētu ar mani notikt, bet te mēs esam," rakstīja bijusī sportiste.

2023. gada februārī Mārča savā "Instagram" kontā norādīja, ka viņas zirgs vārdā Mazais Rebss pārcēlies uz citām mājām. Viņa arī piebilda, ka viņai šā lēmuma pieņemšanā neesot bijis teikšanas: "Viņš kļuva par iemeslu piecelties no gultas."

Mārča jāšanas sportā bija kopš 2008. gada.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu