Lastādijas un Emīlijas Benjamiņas ielā sāk izvietot jaunās ielu nosaukumu zīmes

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Zane Bitere/LETA

Rīgas pašvaldība izgatavojusi pirmās ielu nosaukumu un ēku adrešu numuru zīmes ar Emīlijas Benjamiņas un Lastādijas ielas nosaukumiem un pakāpeniski tās tiks izvietotas arī pilsētvidē, informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Šajās ielās esošo ēku īpašnieki vai apsaimniekotāji aicināti jaunās zīmes saņemt Rīgas Apkaimju iedzīvotāju centrā, Daugavpils ielā 31.

Šodien Lastādijas ielas sākumposmā pie Rīgas Centrāltirgus un Spīķeru kvartāla ēkām tika uzstādītas pirmās zīmes ar jauno ielas nosaukumu.

Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV) pasākumā uzsvēra, ka lēmums mainīt vairāku Rīgas ielu nosaukumus, ieviešot pilsētvidē vietvārdus, kas reprezentē Latvijai nozīmīgas personības vai vēsturiskus nosaukumus, bija pirmais solis, lai dzīves telpu ap mums sakārtotu domās un prātos.

"Līdz ar ielu nosaukumu plāksnīšu nomaiņu dzīves telpu sakārtojam jau praktiski, un es aicinu rīdziniekus ne tikai nomainīt plāksnes pie ēku mūriem, bet arī ikdienā izmantot jaunos ielu nosaukumus. Šodien simboliski sākām ar pirmajām ielu plāksnēm bijušajā Maskavas ielā, kas tagad ir un turpmāk būs Lastādijas iela, tā iezīmējot vēsturisko šīs apkaimes nosaukumu," teica Ķirsis.

"Rīga šo divu gadu laikā ir centusies dzēst padomju varas simbolikas, objektus un tās varoņus, iedzīvinot Rīgā mūsu valsts varoņu vārdus, darbus un nozīmi. Tāpēc jaunie ielu nosaukumi, kas no šodienas pamazām būs pamanāmi pilsētvidē, ļauj mums atgādināt un cienīt tos, kuri ir ieguldījuši savu darbu un talantu, lai veidotu mūsu kopīgo nākotni," teica Rīgas vicemērs Edvards Ratnieks (NA/LRA).

Ielu nosaukumu un adrešu zīmes ar Latgales, Jāņa Klīdzēja, Kārļa Mīlenbaha, Vilhelma Purvīša, Viļa Plūdoņa, Valērijas Seiles un Augusta Spariņa ielu nosaukumiem tiks izgatavotas un izsniegtas pakāpeniski šā gada aprīlī un maijā.

Tiklīdz jaunās zīmes būs gatavas, pašvaldība iedzīvotājus informēs atsevišķi ar plašsaziņas līdzekļu un sociālo tīklu palīdzību, kā arī informāciju izvietojot pašvaldības tīmekļvietnē "riga.lv".

Lai saņemtu jaunās zīmes, ēku īpašnieki un apsaimniekotāji aicināti vērsties Rīgas Apkaimju iedzīvotāju centrā Daugavpils ielā 31, Rīgā, vismaz vienu dienu iepriekš piesakot savu vizīti.

Vienlaikus pašvaldība jau ir apzinājusi aptuveni 200 lielākos namu īpašniekus un apsaimniekotājus, kuriem kopumā pārdēvētajās ielās pieder ap 25% no īpašumiem, ar tiem sazināsies individuāli pēc ielu nosaukuma zīmju un ēku numura zīmju izgatavošanas.

Jaunās zīmes jāuzstāda precīzi tajās pašās vietās, kur atrodas zīmes ar vecajiem ielu nosaukumiem un ēku adresēm.

Kā ziņots, Rīgas dome 21.februārī nolēma pārdēvēt Maskavas un vēl vairākas ielas galvaspilsētā. Jaunie Rīgas ielu nosaukumi ir Latgales, Lastādijas, Jāņa Klīdzēja, Kārļa Mīlenbaha, Vilhelma Purvīša, Viļa Plūdoņa, Emīlijas Benjamiņas, Valērijas Seiles un Augusta Spariņa iela.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu