Zelenskis ar ASV Pārstāvju palātas spīkeru apspriedis palīdzības turpināšanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis tikšanās laikā ar žurnālistiem Rīgas pilī.
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis tikšanās laikā ar žurnālistiem Rīgas pilī. Foto: Edijs Pālens/LETA

Krievijas gaisa terors pastiprinās, Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis telefonsarunā norādījis ASV Pārstāvju palātas spīkeram Maiklam Džonsonam, vienlaikus uzsverot, ka ASV Kongresa ātrs lēmums par palīdzību Ukrainai ir kritiski svarīgs.

"Man bija telefonsaruna ar Pārstāvju palātas spīkeru Džonsonu. Pateicos viņam personīgi, abām partijām, amerikāņu tautai un prezidentam [Džo] Baidenam par vitāli svarīgo atbalstu Ukrainai kopš Krievijas iebrukuma sākuma," platformā "Telegram" pavēstīja Zelenskis.

"Pastāstīju par situāciju kaujaslaukā, konkrēti par Krievijas gaisa terora strauju pastiprināšanos. (..) Šajā situācijā tas, ka Kongress ātri pieņem lēmumu par palīdzību Ukrainai, ir kritiski svarīgi," uzsvēra prezidents.

"Mēs apzināmies, ka Pārstāvju palātā ir dažādas pozīcijas attiecībā uz to, kā to izdarīt, bet galvenais, lai jautājums par palīdzību Ukrainai arī turpmāk būtu vienojošs faktors," viņš piebilda.

"[Mēs] spriedām par nepieciešamību iespējami drīz apturēt avotus, no kuriem Krievija finansē savu karu, kā arī par iesaldēto Krievijas aktīvu izmantošanu Ukrainas labā. Arī šajā ziņā mēs rēķināmies ar Kongresa līderību," norādīja Zelenskis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu