Ukrainas izlūkdienesta vadītājs skaidro, vai Putina "nozušana" kaut ko mainītu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Ukrainas Galvenās izlūkošanas pārvaldes priekšnieks Kirillo Budanovs atbildējis uz jautājumu – vai Krievijas diktatora Vladimira Putina "pazušana" kaut ko mainītu Krievijā? Par to raksta ukraiņu medijs "RBC Ukraina".

"Tuvākajā laikā nekas nemainīsies, es jums jau tagad pasaku. Sastopoties ar krasām izmaiņām Krievijas Federācijā, viņu attieksme pret pasauli un pasaules uztvere nevar krasi mainīties. Saprotiet, ka viņi patiesībā ir kļuvuši par savas propagandas upuriem. Tā notika, viņi to atzīst, teiksim tā," saka Budanovs.

Pēc viņa domām, Krievijas sabiedrība ir pārpildīta ar naidu pret Rietumiem un Ukrainu. "Pat tad, ja tagad atnāks kāds cilvēks un teiks: "Ziniet, mēs esam apstājušies"," akcentē Budanovs.

Izlūkdienesta vadītājs piedāvāja iedomāties situāciju, kad viss apstātos un Krievija atvainotos. "Kam Krievija ticēs pēc gada? Tie ir neatgriezeniski procesi, kas jau ir notikuši sabiedrībā. Tas prasa vairākus gadus un darbu," viņš teica.

Budanovs atgādināja situāciju pēc Otrā pasaules kara.

"Tagad, manuprāt, maz cilvēku uzskata vāciešus par ienaidniekiem. Taču pagāja laiks, kad viss kļuva normāli. Sešdesmitajos gados bija grūti atrast kādu, kas toreizējo Vācijas Federatīvo Republiku uzskatītu par draugu. Tātad, gadiem ejot, viss pāriet. Un tas nav viegls process," skaidro Ukrainas izlūkdienesta vadītājs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu