Avoti: ukraiņi uzbrukuši vairākiem Krievijas lidlaukiem. Iznīcinātas sešas lidmašīnas (2)

LETA
Papildināts 17:19, 5. aprīlis, 2024
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Iznīcinātājs Su-34
Iznīcinātājs Su-34 Foto: EPA/Scanpix

Naktī uz piektdienu Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenā izlūkošanas pārvalde (GUR) kopā ar Ukrainas armiju veikusi uzbrukumus četriem Krievijas kara lidlaukiem, tīmekļa izdevumam "Ukrainska Pravda" pavēstījis avots GUR.

Uzbrukumā Morozovskas lidlaukam Krievijas Rostovas apgabalā iznīcinātas vismaz sešas kara lidmašīnas, bet vēl astoņas būtiski bojātas.

Nogalinātas vai ievainotas arī aptuveni 20 militārpersonas.

Lidlaukā atradās bumbvedēji Su-24, Su-24M un Su-34. Saskaņā ar avotu sniegto informāciju, šīs ir lidmašīnas, kuras Krievija izmanto, lai nomestu vadāmās planējošās aviobumbas uz Ukrainas spēku pozīcijām un Ukrainas piefrontes pilsētām.

Piektdien blakus Morozovskas lidlaukam noticis vēl viens sprādziens, eksplodējot vienam no naktī nokritušajiem lidrobotiem. Sprādzienā cietuši astoņi krievu izmeklētāji, kas veica naktī notikušā uzbrukuma izpēti, paziņojis Rostovas apgabala gubernators Vasīlijs Golubevs.

Savukārt uzbrukumā lidlaukam Engelsa-2 Saratovas apgabalā bojāti trīs krievu stratēģiskie bumbvedēji Tu-95MS un likvidētas vismaz septiņas militārpersonas, kuru vidū varētu būt arī stratēģisko bumbvedēju piloti.

Noticis uzbrukums arī kara lidlaukam Jeiskā Krasnodaras novadā. Tajā pilnībā iznīcināti divi pikējošie bumbvedēji Su-25 un nogalināti četri krievu karavīri.

Noticis lidrobotu uzbrukums arī lidlaukam Kurskā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu