"Man ir skaista itāļu keramikas piere." Sieviete par smago avāriju, kurā salūza viņas sejas kauli (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Facebook/Gráinne Kealy

Greina Kellija iekļuva šausminošā autoavārijā 2006. gadā. Liktenīgajā dienā draugs veda viņu pāri Īrijai. Tolaik vēl 22 gadus vecā Greina uzlika kājas uz automašīnas priekšējā paneļa, lai justos ērtāk garajā braucienā. Viņa diemžēl neapzinājās riskus un neiedomājās, ka tas mainīs viņas dzīvi neatgriezeniski. Avārijas brīdī jaunās sievietes ceļi tika ietriekti viņas pierē ar tik lielu spēku, ka sejas kauli salūza.

Astoņus gadus pēc negadījuma viņa sarunā ar "LADbible" joko: "Man riebjas to teikt, bet es droši vien esmu pazīstama ar to, ka uzliku pēdas uz paneļa un ka man nav pieres."

Greina atminējās liktenīgās nakts notikumus. "Kad man bija 22 gadi, mans toreizējais draugs un es braucām no Galvejas uz Leišu, no vietas, kur dzīvojām, uz vietu, kur uzaugu."

"Kādā brīdī brauciena laikā es muļķīgi izlēmu uzlikt pēdas uz paneļa. Man likās, ka tā būs ērtāk."

"Bet mēs uzbraucām uz melnā ledus, un džips ietriecās sienā," viņa sacīja.

Viņas toreizējais draugs triecienā salauza degunu, bet Greinas kājas, mašīnai avarējot ar ātrumu 190 kilometri stundā, tika ietriektas viņai sejā.

"Muguras smadzeņu šķidrums tecēja caur degunu, bija izsisti zobi, pēc tam bija smadzeņu krampji. Vecākiem teica, ka mana iespēja izdzīvot ir 50 pret 50."

Pēc vairākām sejas rekonstrukcijas operācijām it kā viss atkal bija kārtībā. Pirmā no tām ilga 10,5 stundas.

Taču piecus mēnešus vēlāk pierē radās infekcija, tāpēc pieres kauls bija jāizņem. Kopš tā laika Greinai ir pieres kaula implants. "Man ir skaista itāļu keramikas piere. Patiesībā tas ir diezgan smieklīgi, kad par to padomā."

"Par daļu no tā ir jāsmejas. Vienkārši jāsmejas. Padomājiet - es šeit sēžu  ar pieri, kas ražota Itālijā.

Man ir bijuši divi neiroķirurgi, viņi abi ir lieliski," viņa turpināja.

Greina atklāj, ka viņai ir arī rezerves mākslīgie pieres kauli, kas atrodas slimnīcā Dublinā. "Viņiem katram gadījumam ir manas rezerves pieres. Es nezinu, kāpēc kādam būtu vajadzīga rezerves piere, bet man tāda ir," viņa atzina.

Mediķi viņai apliecinājuši, ka viņai to, visticamāk, nevajadzēs, ņemot vērā to, cik izturīga ir viņas pašreizējā piere, taču tā tur glabājas, ja nu ievajadzētos.

"Paskatoties uz savu seju, es redzu atšķirību. Tas ir nepārtraukts atgādinājums," viņa atzīst. "Es varu ar to sadzīvot. Saprotiet – esmu dzīva. Esmu laimīga."

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu