"Pārspēja pat pašas optimistiskākās cerības..." Apskatnieks slavē Porziņģi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: AP/Scanpix

ASV sporta medija "Bleacher Report" apskatnieks Grants Hjūzs apkopojis individuālo balvu laureātus katras Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas ietvaros. Atzinību izpelnījies arī Kristaps Porziņģis.

Hjūzs katrā komandā nominēja divu klasisko balvu (MVP, labākais aizsardzības spēlētājs, labākais rezervists utt.) laureātus, kā arī vienas izdomātas atzinības ieguvēju.

Par "Celtics" vērtīgāko spēlētāju jeb MVP apskatnieks nosauc tās līderi Džeisonu Teitamu. Hjūzs izceļ Teitama gatavību upurēt individuālo statistiku komandas panākumu vārdā.

"Viņš saprata, ka viņam apkārt ir daudz talanta, un nolēma komandas labuma vārdā ierobežot savu metienu skaitu. Ņemot vērā, ka Bostona šosezon būs vienīgā komanda ar 60 uzvarām un ka tās ciešo kontroli pār Austrumu konferenci nevienai komandai pat neizdevās apdraudēt, Teituma nelielais solis atpakaļ būs atmaksājies," raksta apskatnieks.

Nākamā aprakstītā balva bija gada aizsardzības spēlētājs. Uz šo titulu "Celtics" rindās pretendentu netrūka, ņemot vērā, ka Bostonas vienība var lepoties ar otru labāko aizsardzību visā NBA (aiz Minesotas "Timberwolves"). Šajā kategorijā noteikti izcelt varētu arī Kristapu Porziņģi un Džrū Holideju, tomēr Hjūzs pelnīti uzslavas veltīja Derikam Vaitam.

"Šajā sezonā vismaz 80 bloķētus metienus un 70 pārķertas bumbas ir iekrājuši tikai pieci spēlētāji. Vaits starp viņiem ir vienīgais aizsargs," raksta Hjūzs.

Trešo "Celtics" apbalvojumu nodēvēja par "Labāk nekā gaidīts" balvu. Šeit viņš izceļ Holideju un Porziņģi.

"Porziņģis kļuva par labāko posta spēlētāju līgā. Tajā pašā laikā pretspēlētāji no groza apakšas pret viņu meta ar otru zemāko precizitāti. Vai mēs pieminējām, ka KP tālmetiens arī atslēdza neapstādināmo Bostonas "pieci ārā" uzbrukumu, kas ir labākais visā līgā? Visi gaidīja, ka Porziņģis un Holidejs pacels "Celtics" līmeni, bet viņi pārspēja pat pašas optimistiskākās cerības," norāda apskatnieks.

Porziņģis šajā sezonā vidēji mačā atzīmējies ar 20,2 gūtajiem punktiem, 7,2 atlēkušajām bumbām un 1,9 bloķētiem metieniem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu