VIDEO Okupanti Kijivā iznīcinājuši termoelektrostaciju (1)

Apollo.lv
Papildināts 13:43, 11. aprīlis, 2024
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Saint Javelin/"Instagram"

Krievijas armijas uzbrukumā naktī uz 11. aprīli iznīcināta Tripiljas termoelektrostacija, vēsta Ukrainas izdevums "The Kyiv Independent". 

Objekta iznīcināšanu apstiprinājis valstij piederošās enerģijas kompānijas "Centerenrgo" valdes priekšsēdētājs Andrijs Hota.

Visi uzbrukuma laikā strādājošie darbinieki izdzīvojuši.

Kijivas apgabals jau piecas stundas tiek apšaudīts ar droniem. Apgabala militārā administrācija plkst. 7 no rīta norādījusi, ka dronu uzbrukumā bojāts kritiskās infrastruktūras objekts. 

Jau ziņots, ka Ukraiņu karavīri naktī uz ceturtdienu notriekuši 39 no 40 bezpilota lidaparātiem "Shahed", ko krievi raidīja uz Ukrainu.

"Krievu okupanti naktī veica vēl vienu masveida triecienu Ukrainai, izmantojot spārnotās raķetes un bezpilota lidaparātus "Shahed-136/131"," paziņoja ģenerālštābs.

Savukārt Ukrainas gaisa spēku komandieris Mikola Oleščuks vietnē "Telegram" pavēstījis, ka kopumā Ukrainas pretgaisa aizsardzības spēki iznīcinājuši 57 no gaisa mērķiem, ar kuriem Krievija naktī uzbruka Ukrainai. Uzbrukumi galvenokārt bija vērsti pret Ļvivas apgabalu.

Papildus lidrobotiem Krievija uzbruka ar 20 spārnotajām raķetēm "H-101/H-555" no stratēģiskajiem bumbvedējiem "Tu-95", sešām ballistiskajām raķetēm "H-47М2 Kinžal", kas tika izšautas no lidmašīnām "MiG-31", 12 raķetēm "S-300" un četrām raķetēm "H-59".

Ukrainas pretgaisa aizsardzības spēkiem izdevās iznīcināt 16 raķetes "H-101/H-555", divas raķetes "H-59" un 39 lidrobotus.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu