Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

VIDEO Naktī Rīgas centrālajā dzelzceļa stacijā zem vilciena pakļuvis cilvēks

Apollo.lv
Papildināts 10:38, 12. aprīlis, 2024
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video.

11. aprīļa vakarā Rīgas centrālajā dzelzceļa stacijā zem vilciena pakļuvis kāds vīrietis, liecina "Sadursmes" publicētā informācija un video. 

Video redzams, kā pie vilciena strādā Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki.

NMPD "Apollo.lv" vēsta: "11.aprīlī plkst. 23:39 tika saņemts izsaukums uz negadījuma vietu Rīgas dzelzceļa stacijā. NMPD mediķi kopā ar VUGD glābējiem sniedza palīdzību vienai cietušai personai. Cietušais NMPD ārsta speciālista brigādes pavadībā smagā stāvoklī tika nogādāts ārstniecības iestādē. Negadījuma vietā darbojās divas NMPD mediķu brigādes."

Amatpersonas regulāri aicina gan pieaugušos neaizmirst par drošību sliežu tuvumā, gan vecākiem regulāri ar savām atvasēm pārrunāt noteikumus, atrodoties dzelzceļa tuvumā, it īpaši, ja ikdienas maršrutā ietilpst dzelzceļa sliežu šķērsošana vai pārvietošanās gar tām.

"Būtiski, lai satiksmes dalībnieki apzinās, ka, esot dzelzceļa tuvumā, visa uzmanība jāpievērš drošībai – obligāti jāizņem austiņas no ausīm, lai varētu dzirdēt apkārt notiekošo. Tāpat arī viedierīces jānoliek nost, lai varētu pilnu uzmanību pievērst drošam ceļam."

Tāpat Valsts policija norāda, ka "svarīgi ņemt vērā to, ka vilciena bremzēšanas ceļš ir daudz garāks nekā vieglajām automašīnām; pat ja vilciena mašīnists ir laikus pamanījis bīstamību uz dzelzceļa sliedēm, tas vēl nenozīmē, ka vilciens paspēs sabremzēt. Tādēļ amatpersonas norāda, ka pirms sliežu šķērsošanas ir jāpaskatās, vai to droši var darīt, vai pārbrauktuve nav slēgta, vai netuvojas vilciens".

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu