Aprīlī vēl vienam tēvam par mazgadīgas meitas izvarošanu piespriež bargāko sodu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Cietums.
Cietums. Foto: Dan Henson/Shutterstock

Zemgales apgabaltiesa aprīļa sākumā 43 gadus vecam vīrietim par seksuālu vardarbību pret savu mazgadīgo meitu un viņas izvarošanu piespriedusi bargāko soda mēru - mūža ieslodzījumu, aģentūra LETA uzzināja prokuratūrā.

Šī aprīlī jau ir otra lieta, kurā tēvam tiesa piespriedusi bargāko soda mēru. LETA jau rakstīja, ka Latgales rajona tiesa 5.aprīlī kādam 32 gadus vecam vīrietim par seksuālu vardarbību pret savu mazgadīgo meitu un viņas izvarošanu piespriedusi mūža ieslodzījumu.

9.aprīlī Zemgales apgabaltiesa izskatīja krimināllietu apelācijas kārtībā, kurā pie kriminālatbildības saukts 43 gadus vecs vīrietis par seksuālu vardarbību pret savu mazgadīgo meitu un viņas izvarošanu. Tiesa, izvērtējot Austrumzemgales prokuratūras prokurora iesniegto apelācijas protestu, atzina, ka apsūdzētais par šo noziedzīgo nodarījumu izdarīšanu ir sodāms ar bargāko soda mēru - mūža ieslodzījumu.

Apsūdzētais laika periodā no 2016.gada janvāra līdz 2018.gada janvārim, dzīvojot kopā ar savu meitu, brīžos, kad pārējie ģimenes locekļi atradās citās telpās un netraucēja viņa prettiesisko darbību veikšanu, vairākkārtīgi vardarbīgi veica seksuāla rakstura darbības ar mazo meiteni un vairākkārtīgi viņu arī izvaroja.

Savukārt laikā no 2018.gada janvāra līdz 2020.septembrim apsūdzētais, dzīvojot atsevišķi, jo bija aizgājis no ģimenes, naktīs, kamēr pārējie ģimenes locekļi gulēja un netraucēja viņa prettiesisko darbību veikšanu, ieradās meitenes dzīvesvietā un aizveda viņu uz savu dzīvesvietu, kur vardarbīgi veica seksuāla rakstura darbības ar bērnu un vairākkārtīgi viņu izvaroja, bet pēc tam meitenei lika vienai doties atpakaļ uz viņas dzīvesvietu.

Laika posmā no 2021.gada līdz 2022.gada jūlijam apsūdzētais atradās brīvības atņemšanas iestādē, kur izcieta brīvības atņemšanas sodu par citu noziedzīgu nodarījumu.

Pēc atbrīvošanas no brīvības atņemšanas iestādes apsūdzētais turpināja noziedzīgās darbības un laikā no 2022.gada augusta līdz 2022.gada novembrim atkal vairākkārt vardarbīgi veica seksuāla rakstura darbības ar savu meitu un izvaroja viņu.

Apsūdzētā vīrieša prettiesisko darbību rezultātā tika apdraudēta cietušās meitenes dzimumneaizskaramība, tikumība un normāla fiziskā un garīgā attīstība.

"Šādu darbību dēļ bērni cieš visnopietnāk. Tāpēc minēto un līdzīgu noziedzīgu nodarījumu izdarītājiem ir jāatbild likuma priekšā un pret viņiem jāvēršas ar vislielāko bardzību," uzsver Austrumzemgales prokuratūras prokurors.

Prokuratūra norāda - ja ir kaut mazākās aizdomas, ka bērns varētu būt cietis no seksuālas vai cita veida vardarbības, nekavējoties ir jāvēršas Valsts policijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu