VIDEO Jaunajiem jāzina sava vieta – Porziņģis no sēdvietas izdzen "Celtics" debitantu un sasmīdina Teitamu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: Reuters Connect/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Bostonas "Celtics" kluba pēdējā regulārās sezonas spēlē "ķeltu" debitants Džordans Valšs izjuta, ko nozīmē būt jaunajam spēlētājam, kad kāds no veterāniem vēlas apsēsties.

Debitantu vai gados jauno spēlētāju izdzīšana no viņu vietas, kad uz rezervistu soliņa vēlas apsēsties kāds no pieredzes bagātākajiem spēlētājiem, NBA nav nekas jauns.

"Celtics" sezonas pēdējā mačā veterāna lomā bija Kristaps Porziņģis, kuram savu vietu spiests atdot bija 2023. gada drafta otrajā kārtā izvēlētais Džordans Valšs.

Par Valša "debitanta pienākumu" izpildījumu pamatīgi pasmējās "Celtics" līderis Džeisons Teitams. Valšs no Porziņģa rokas līdzīgi "cieta" arī "Celtics" sezonas pirmspēdējā spēlē, kad latvietis gribēja apsēsties blakus savam draugam Džeilenam Braunam.

Valšs šajā sezonā jau iepriekš cierēja uz Porziņģa sēdvietu. Arī toreiz latviešu basketbolists savam kolēģim ātri vien lika noprast, ka viņam būs jāmeklē cita vieta.

"Celtics" izslēgšanas spēles sāks 21. aprīlī. Šobrīd viņu pretinieki pirmajā kārtā nav zināmi, jo komandas Austrumu konferencē 7.-10. vietu ieņēmušās komandas vēl nav izspēlējušas tā saukto "play-in" turnīru. Par "Celtics" pretiniekiem var kļūt viena no šīm četrām komandām – Atlantas "Hawks", Čikāgas "Bulls", Maiami "Heat" vai Filadelfijas "76ers". 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu