Slimnīcā nomirst vīrietis, kurš sevi aizdedzināja pie tiesas nama, kurā izskatīja Trampa krimināllietu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vīrietis sevi aizdedzina pie tiesas nama, kurā notiek  prāva pret Donaldu Trampu.
Vīrietis sevi aizdedzina pie tiesas nama, kurā notiek prāva pret Donaldu Trampu. Foto: AP/Scanpix

Piektdienas vakarā (sestdienas rītā pēc Latvijas laika) miris vīrietis, kurš sevi aizdedzināja pāri ielai no Manhetenas tiesas nama, kur tobrīd notika prāva pret bijušo ASV prezidentu Donaldu Trampu, piektdienas vakarā paziņoja Ņujorkas policija.

Vīrietis iegāja ap pulksten 13:30 izņēma no mugursomas vairākas skrejlapas un izmētāja visapkārt, žurnālistiem pēc incidenta sacīja policijas priekšnieks Džefrijs Medrijs.

Pēc tam viņš izvilka degšķidrumu, aplējās ar to un aizdedzināja sevi, sacīja priekšnieks.

Vīrietis paguva spert dažus soļus, pirms viņš uzkrita uz policijas barjeras un nokrita zemē.

Civiliedzīvotāji un blakus esošie dienestu darbinieki pieskrēja pie vīrieša un izmantoja mēteļus un ugunsdzēšamos aparātus, lai mēģinātu apdzēst liesmas, pirms ieradās ugunsdzēsēji.

Saskaņā ar Ņujorkas ugunsdzēsējiem, vīrieti, kuru policija identificēja kā Maksvelu Azarello no Floridas pilsētas Saintaugustīnas, mediķi nogādāja slimnīcā.

Tur viņš tika ievietots intensīvajā nodaļā. Četri policisti guva vieglas traumas.

37 gadus vecais Azarello zemē nomestajās brošūrās popularizēja dažādas sazvērestības teorijas, tostarp tādas, kas vēsta par Ponci shēmām un "faktu, ka dažas no mūsu vietējām izglītības iestādēm ir fasādes noziedznieku grupējumiem," reportieriem sacīja Ņujorkas policijas departamenta detektīvu priekšnieks Džozefs Kenijs.

Azarello piektdien internetā publicēja ziņas par gaidāmo pašaizdedzināšanos pirms došanās uz parku pretīm tiesas namam, apstiprināja policija.

Vairāk nekā 2600 vārdu garā "Substack" ierakstā viņš teica, ka viņa "svarīgais protesta akts" ir atbilde uz "vairāku triljonu dolāru Ponci shēmu", ko izveidojuši bagātie, lai sagrautu globālo ekonomiku.

Viņš arī izvirzīja teoriju, ka sabiedrības locekļi ir "totalitāras krāpšanas upuri".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu