"Viņiem ir konkrēts plāns." Zelenskis apgalvo, ka Krievija vēlas izjaukt Globālo miera samitu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis tikšanās laikā ar žurnālistiem Rīgas pilī.
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis tikšanās laikā ar žurnālistiem Rīgas pilī. Foto: Edijs Pālens/LETA

Krievijai ir konkrēts plāns, kā izjaukt Globālo miera samitu, kas notiks jūnijā. Tā prezidents Volodimirs Zelenskis apgalvoja, tiekoties ar partnervalstu un starptautisko organizāciju pārstāvjiem, kas strādā Ukrainā, ziņo "Unian".

Viņš atgādināja, ka šā gada jūnijā Šveicē notiks pirmais Pasaules miera samits.

Viņš arī norādīja, ka samitā sāksies vienošanās par pirmajiem miera pamatiem un tiks piedāvāts kopīgs pasaules redzējums, kā pasaulei jāstrādā.

"Mums ir konkrēta informācija no izlūkdienestiem, konkrēti dati, ka Krievija ne tikai vēlas izjaukt miera samitu, bet tai ir arī konkrēts plāns, kā to izdarīt, kā samazināt valstu līdzdalību, kā rīkoties, lai vēl ilgāku laiku nebūtu miers. Mēs dalīsimies ar jums, dārgie partneri, ar Krievijas plāniem – ar konkrētiem plāniem un konkrētiem punktiem," sacīja prezidents.

Viņš piebilda, ka visas valstis ir vienlīdz ieinteresētas piespiest Krieviju ievērot mieru un ievērot starptautiskās tiesības.

"Vispasaules vairākums spēj to nodrošināt. Globālais miera samits Šveicē dod mums reālu iespēju izveidot taisnīgu pasauli," sacīja Zelenskis.

"Tas ir patiešām svarīgi – un ne tikai Ukrainai –, lai samitā būtu pārstāvēts globālais vairākums. Ja pasaule tagad atjaunos Ukrainai taisnīgu pasauli, tad ir lielāka iespēja, ka citi nekļūs par līdzīgas agresijas upuriem."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu