Situācija Ukrainas frontē saasinājusies. Ukraiņi nedaudz atkāpušies (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Karš Ukrainā.
Karš Ukrainā. Foto: Jānis Vingris/TVNET GRUPA

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus panākumus.

Tāpēc ukraiņi atkāpušies uz jaunām aizsardzības līnijām uz rietumiem no Berdičiem, Semenivkas un Novomihailivkas.

"Vissarežģītākā situācija ir Pokrovskas un Kurahoves virzienā, kur turpinās sīvas kaujas. Ienaidnieks šajos virzienos ir iesaistījis līdz pat četrām brigādēm un cenšas attīstīt uzbrukumu uz rietumiem no Avdijivkas un Marjinkas, virzoties uz Pokrovsku un Kurahovi," savā lietotnes "Telegram" kanālā raksta Sirskis.

Ukrainas armija nodara ienaidniekam maksimālus zaudējumus gan dzīvā spēka, gan kara tehnikas ziņā. Lai nostiprinātu aizsardzību šajos rajonos un aizstātu zaudējumus cietušās vienības, tās tiek nomainītas ar brigādēm, kas ir atguvušas kaujas spējas, norāda Sirskis.

Saskaņā ar Lielbritānijas izlūkdienestu aplēsēm kopš atkārtotā iebrukuma sākuma Ukrainā Krievijas karaspēka kritušo un ievainoto skaits sasniedzis aptuveni 450 000, bet zaudētās bruņutehnikas vienību skaits pārsniedzis 10 000.

Žurnāls "UK Defence Journal" vēsta, ka bruņoto spēku valsts ministrs Leo Dočertijs, atbildot uz opozīcijā esošo leiboristu jautājumu par krievu zaudējumiem, informējis, ka kritušo un ievainoto skaits regulārā karaspēka vienībās sasniedzis aptuveni 450 000 cilvēku, bet vairāki desmiti tūkstoši krievu karavīru dezertējuši.

Viņš piebildis, ka zaudējumu lielums krievu algotņu bandās nav zināms.

Ministrs informējis, ka saskaņā ar britu rīcībā esošo informāciju Ukrainas armija iznīcinājusi vairāk nekā 10 000 krievu bruņutehnikas vienību, tajā skaitā apmēram 3000 smago tanku. Notriektas vismaz 109 lidmašīnas, 136 helikopteri un 346 bezpilota lidaparāti. Nogremdēti 23 dažādu tipu kuģi un iznīcinātas vairāk nekā 1500 artilērijas iekārtas.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu