Noskaidrota terorakta "Crocus City Hall" galvenā organizatora atrašanās vieta

Apollo.lv
Papildināts 07:41, 9. maijs, 2024
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Crocus City Hall" koncertzāle.
"Crocus City Hall" koncertzāle. Foto: NATALIA KOLESNIKOVA/AFP

Galvenais "Crocus City Hall" teorakta organizators atrodas ārzemēs, Krievijas valdības kontrolētajsi aģentūrai "Interfax" paziņoja FSB direktora pienākumu izpildītājs Aleksandrs Bortņikovs, vēsta medijs "Meduza".

"Mēs praktiski varam uzminēt, kurš tas ir. Galvenais organizators sēž ārzemēs," uz žurnālistu jautājumu, vai ir iespējams identificēt terorakta pasūtītājus, atbildēja Bortņikovs.

Un FSB vadītājs piebilda, ka neatklās citas detaļas, kamēr turpinās izmeklēšana.

Ietekmīgais izdevums "The Washington Post" (WP) noskaidrojis, ka ASV varasiestādes vairāk nekā divas nedēļas pirms terorakta Piemaskavas koncertzālē "Crocus City Hall" Krieviju brīdinājušas, ka koncertzāle varētu būt teroristu uzbrukuma mērķis.

Atbildību par teroraktu uzņēmies grupējums "Islāma valsts". Rietumu drošības eksperti uzskata, ka aiz uzbrukuma stāv šīs organizācijas Afganistānas atzars - grupējums "Islāma valsts - Horasānas province".

“Tā kā izmeklēšanas ietvaros tiek veiktas attiecīgās procedūras, mums ir jādara viss, lai kaut kādā veidā nonāktu līdz viņam [terorakta organizatoram]. Tāpēc es jums tagad neko konkrētu neatklāšu. Izmeklēšanā ir noslēpums, un mums ir jānodrošina, lai mūsu darbs novestu pie konkrēta rezultāta mūsu operatīvajā darbā,” sacīja Bortņikovs.

Teroristiskais uzbrukums Crocus City Hall notika 22. martā. Koncertzāles ēkā ielauzās bruņoti cilvēki. Viņi atklāja uguni uz Crocus apmeklētājiem un darbiniekiem un pēc tam aizdedzināja ēku. Saskaņā ar oficiālajiem datiem uzbrukumā tika nogalināti 144 cilvēki un vairāk nekā 500 tika ievainoti.

Saistībā ar uzbrukumu tika arestēti vairāk nekā 10 cilvēki, tostarp četri iespējamie uzbrucēji. Gandrīz visi arestētie ir Tadžikistānas pilsoņi.

Atbildību par uzbrukumu uzņēmās "Islāma valsts Horasānas provincē". Krievijas iestādes apsūdzēja Ukrainu par līdzdalību uzbrukumā, nesniedzot nekādus pierādījumus. Kijeva šīs apsūdzības noliedz.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu