Vācijas valdība iebilst pret NATO aizsardzības vairogu virs Ukrainas (3)

LETA
Karš Ukrainā. Ilustratīvs attēls.
Karš Ukrainā. Ilustratīvs attēls. Foto: ALESSANDRO GUERRA

Vācijas valdība joprojām iebilst pret ideju NATO ietvaros izveidot sava veida aizsardzības vairogu virs Ukrainas rietumiem, pirmdien paziņojis Vācijas valdības preses pārstāvis Štefens Hēbeštreits.

"No mūsu viedokļa raugoties, tā būtu iesaistīšanās, tieša iesaistīšanās šajā konfliktā. Un tas ir kaut kas tāds, uz ko mēs nemērķējam," pirmdien Berlīnē sacīja Hēbeštreits. Viņš arī atsaucās uz Vācijas aizsardzības ministra Borisa Pistoriusa un NATO ģenerālsekretāra Jensa Stoltenberga paziņojumiem.

Pēdējā laikā no dažādām pusēm ir izskanējuši aicinājumi NATO valstīm stiprināt Ukrainas pretgaisa aizsardzību, izveidojot sava veida aizsardzības vairogu virs Ukrainas.

Hēbeštreits nevēlējās konkrēti komentēt jautājumu, vai un kādā veidā Ukraina ir sniegusi garantijas, ka tā neveiks uzbrukumus mērķiem Krievijā, izmantojot Vācijas piegādātās ieroču sistēmas.

Viņš norādīja, ka uz šiem nosacījumiem attiecās konfidencialitāte, un tie ir pierādījuši savu lietderību. Viņš arī norādīja, ka starptautiskās tiesības paredz, ka valsts, kurai uzbrūk, var aizstāvēties arī ārpus tās robežām.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu