Mājdzīvnieka ienākšana ģimenē vienmēr ir milzīgs un ļoti atbildīgs solis. Taču, lai gan reizēm ir izlemts par labu mīlulim, rodas dažādi jautājumi, piemēram - ar ko tad lai sāk un kas jāņem vērā? Lai mājas mīluļa iegādes procesu padarītu daudz izprotamāku, portāls "Apollo" piedāvā noderīgus padomus - no  idejas līdz realitātei -, kas jāņem vērā iegādājoties dzīvnieciņu. 

Kas jāņem vērā, iegādājoties suni? 

Pats pirmais solis topošajam saimniekiem ir saprast, kāda veida sunīti ir vēlme ņemt - bezšķirnes vai šķirnes. Ja būtiska ir tieši šķirne, jāizpēta un jāatrod savai dzīvei un tās apstākļiem piemērotākā šķirne, izvērtējot to, ko ar suni ir vēlme darīt.

Ieskatu kucēna iegādes ABC sniedz "PetCity" suņu skolas treneris Ivars Lielpēteris. Viņš norāda, ka tas, kurš kucēns no metiena tiks izraudzīts, ir vairāk emocionāls lēmums.

Vairāk lasi šeit

Kas jāņem vērā, iegādājoties kaķi

Ar ko lai sāk un kas jāņem vērā, iegādājoties kaķi, skaidro "PetCity" veterinārās klīnikas veterinārārste Jevgēnija Ostroga. 

Pats pirmais, ar ko topošajam kaķa saimniekam vajadzētu sākt, ir mājdzīvnieka pirmspirkšanas konsultācijas pakalpojums. Konsultācijā ar cilvēkiem strādā profesionālis, kurš noskaidro cilvēka vēlmes un iespējas, reizēm pat konstatējot, ka konkrētā pāra vai ģimenes dzīvesveidam kaķis noteikti nav piemērots. Konsultācijā iespējams uzdot visus jautājumus, noskaidrot visu par katru kaķu šķirni un saprast, kura šķirne būtu piemērota konkrētā cilvēka dzīvesveidam un apstākļiem.

Saimniekiem jāņem vērā, ka katrai kaķu šķirnei ir arī savas īpatnības – piemēram, persiešu šķirnes kaķi ir mierīgāki, savukārt bengālieši ir ļoti aktīvi dzīvnieki, tādēļ cilvēkam pilnīgi noteikti jāizvērtē savas mājvietas plašums.

Vairāk uzzini šeit

Kas jāņem vērā, iegādājoties grauzēju? 

Sākumā varētu likties, ka grauzēji prasa mazāk uzmanības un rūpju nekā lielāki dzīvnieki, taču jebkura mājdzīvnieka ienākšana ģimenē ir liels solis. 

Rūpīgi jāizvērtē grauzēja iegāde, jo mazie dzīvnieciņi prasa lielāku sagatavošanos nekā, iespējams, klasiskāki mājdzīvnieki. Vairāk uzzini šeit

Ar suņiem drīkst! Kur? 

Daudzās kafejnīcās, restorānos un citās atpūtas vietās dzīvnieki netiek ielaisti. Taču ne visur - Rīgā un arī citur Latvijā ir vairākas vietas, kur tavs mīlulis tiks laipni uzņemts ciemos. Vairāk par šīm vietām iespējams uzzināt šeit

Tests. Kāds mājdzīvnieks tev būtu piemērots 

Izpildi testu un uzzini, kāds mājdzīvnieks tev būtu piemērots!