Rīgas regate «The Tall Ships Races 2013» pulcējusi 1,5 miljonus apmeklētāju (36)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ar starptautisko mācību burukuģu un jahtu regati «The Tall Ships Races 2013» saistītos pasākumus Rīgā kopumā apmeklējuši 1,5 miljoni cilvēku, aģentūru LETA informēja Rīgas domes pārstāvji.

Kā ziņots, regate sākās 25.jūlijā un tās laikā Rīgā ieradās vairāk nekā 100 burinieki un jahtas no 17 pasaules valstīm. Pasākuma pirmajās dienās interesenti buriniekus varēja apskatīt pie pasažieru ostas termināļa un Andrejostas jahtklubā. Savukārt vakar kuģu komandas, kopumā ap 3000 regates dalībnieku, devās parādē pa Rīgas ielām.

Svētdienas rītā kuģi ar uzvilktām burām pa Daugavu devās Rīgas jūras līča virzienā, lai tālāk turpinātu ceļu uz regates nākamā sacensību posma starta vietu pie Ventspils.

Iepriekšējo reizi Rīgā šis krāšņais pasākums notika pirms desmit gadiem - 2003.gadā.

Tikmēr interesentiem, kuri vēlējušies klātienē apskatīt buru regates finālu, sastrēgumu dēļ ceļš uz Mangaļsalu šodien priekšpusdienā prasījis trīs stundas. Turklāt pārpildītajā 24.maršruta autobusā, kurš bija ceļā uz Mangaļsalu un iestrēdzis milzīgajā sastrēgumā, noģībuši četri cilvēki.

Lielā cilvēku pieplūduma dēļ izveidojušies milzīgi transporta sastrēgumi. Lai gan uz molu norīkoti papildus autobusi, tas situāciju neatvieglo, jo sastrēgumu dēļ transportlīdzekļi uz priekšu netiek. Kā novēroja «LETA Foto», situācija nokaitinājusi ļoti daudzus iedzīvotājus, kas sastrēgumā vaino Rīgas mēru un viņa nespēju pienācīgi organizēt tik vērienīgu pasākumu.

Regates Rīgas posmu organizē Rīgas Dome, Rīgas Brīvostas pārvalde, Live Rīga un Latvijas Burāšanas mācību asociācija. Veiksmīgu regates pasākumu norisē ir iesaistīta arī virkne atbildīgo dienestu.

Komentāri (36)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu