Manam bērnam ir sekss?!

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Scanpix»/AP

Kad vecāki uzzina, ka bērnam ir seksuāla pieredze, viņi nezina, kā reaģēt.

Pusaudži reti informē savus vecākus par savu seksuālo pieredzi. Ja to dara, tad visbiežāk uzticas mātei, tēvu par tādām lietām informē reti. Kad pusaudžiem parādās draugi, vecāki, protams, saprot, ka seksuāls kontakts notiks, bet kā par to sākt runāt? Paši bērni reti jautās padomu vecākiem.

Vislabākais — likt pusaudzim saprast: ja būs nepieciešamība, vecāki ir gatavi šādai sarunai. Nekādā gadījumā nejautājiet saviem bērniem tieši: «Nu, cik tad sen tas jau notiek?» — vai tamlīdzīgi.

Bieži bērni atsakās runāt par savām attiecībām un partneri. Tomēr vecākiem būtu vairāk jāinteresējas par bērnu emocionālo stāvokli — vai viss ir kārtībā. Te nav domāti jautājumi, bet gan skatieni, noskaņojums, intonācijas — vecākiem jāsaprot, vai ar bērnu viss ir kārtībā. Vecākiem jānovēro bērns, bet nav jāizseko.

Beigu beigās — tā vai citādi bērnam sekss reiz būs, galvenais, lai tas viņam sniegtu prieku. Un labi, ja par to esat sākuši runāt pirms attiecību sākuma, raksta «dytyna.info».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu