Liepnieks netic, ka Šķēle atgriezīsies

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

«Es neticu, ka Šķēles kungs atgriezīsies. Ja viņš tomēr to dara, tad ir risks, ka konfrontācijas līmenis Latvijas politikā pieaugs,» izskanējušās runas par iespējamo Tautas partijas «tēva» Andra Šķēles atgriešanos aktīvajā politikā komentē sabiedrisko attiecību speciālists un polittehnologs Jurģis Liepnieks.

Viņš uzskata, ka Šķēle neatgriezīsies ne tāpēc, ka viņš būtu asinskārs un agresīvs, bet viņa personība esot «parocīga», lai intensificētu konfrontāciju jaunā vilnī.

«Nedomāju, ka Šķēles atgriešanās izrādītos garantija, ka Tautas partija iekļūst 10. Saeimā. Jā, balsu būtu vairāk. Jā, citu variantu neredz. Bet nav arī teikts, ka viņi pelnījuši, lai viņus glābtu. Nu, labi — atnāks Šķēle. Bet nekas cits jau no tā nemainīsies. Šķēle zina to partiju un tos cilvēkus. Viņš labāk par mums saprot, cik tas potenciāls ir vājš, cik smaga vai slikta ir Tautas partijas situācija,» intervijā laikrakstam «Latvijas Avīze» spriež Liepnieks.

Viņš piebilst, ka Šķēle saprot, cik viņam gigantisku darbu un piepūli nāktos ieguldīt, lai visu savāktu kaut cik kopā, taču tas vienalga nevestu pretī triumfam.

«Šķēles kungs tomēr ir gudrs un racionāls cilvēks, kas neuzņemas avantūras. Ko tad tur var iegūt? Sakopojot pūliņus, pēdējiem spēkiem iegūs 5,8% balsu? Nāksies sēdēt opozīcijā vai varbūt izkaulēt vienu ministra krēslu,» noteic Liepnieks.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu