Caur Lemberga «melno kasi» esot aizplūduši septiņi miljoni

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Ventspils mēra Aivara Lemberga stipendiātu  virzienā sešos gados, iespējams, aizplūduši septiņi miljoni ASV dolāru, vēsta laikraksts «Diena».

«Diena» norāda, ka par apliecinājumu tam, ka «stipendiātu» saraksti ir patiesi, kalpo melnās kases jeb tā dēvētā 5% fonda 2002.gada izdevumu izdrukās atrodami tēriņi, kas attiecināti uz partiju «Jaunais laiks» (JL). Maksājumus JL politiķi ir atzinuši, jo tie saņemti likumīgi (atbilstoši likumam par partiju finansēšanu naudu JL kontā ieskaitīja vairākas personas maksimāli noteiktās summas apmērā). 5% fonda izdrukās redzamie ieraksti par izdevumiem JL, pēc laikraksta rīcībā esošās informācijas, sakrīt ar reāli JL veiktajiem ziedojumiem, tādējādi rādot, ka izdevumu uzskaite nav izdomājums.

Jauna informācija, kas nonākusi laikraksta rīcībā, izgaismo vērienu, ar kādu nauda maksāta. Proti, ir vairāki fakti un apliecinājumi, kas rāda — nauda no stipendiju kases maksāta arī 2004., 2005. un 2006.gadā. Šajā laikā no, iespējams, Lemberga pārraudzītā 5% fonda izmaksāti vismaz 4,2 miljoni dolāru.

Lielākie tēriņi aizgājuši partijām vai ar to saistītiem cilvēkiem (nosaukumi sarakstā parādās šifrēti). Maksājumi bijuši regulāri, ik mēnesi, gluži kā alga.
Turklāt sarakstos starp tiem, kam nauda maksāta, iespējams, atrodamas arī partijas, kas aizvien ir pie varas. Vairāku avotu apliecinātais ļāvis izteikt pieņēmumu, ka no «stipendiju» kases vēl 2004., 2005., 2006.gadā, iespējams, dāsni barojusies pašlaik pie varas esošā Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS). Partiju vadītāji ne sarakstus, ne maksājumus neatzīst.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu