FIA atbalsta F-1 komandu ieteikto punktu skaitīšanas sistēmu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/«Scanpix»

Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) otrdien atbalstīja Pirmās formulas (F-1) čempionāta komandu ierosināto punktu skaitīšanas sistēmu, kas stāsies spēkā jau šosezon.

Jaunā sistēma paredz, ka sacensību uzvarētājs saņems 25 punktus, otrās vietas ieguvējam tiks piešķirti 18 punkti, trešās vietas īpašnieks iegūs 15 punktus, savukārt nākamajās pozīcijās finišējušie braucēji saņems attiecīgi 12, 10, 8, 6, 4, 2 un 1 punktu.

Šī būs pirmā reize F-1 vēsturē, kad ieskaites punktus saņems katra posma desmit labākie braucēji.

Kā ziņots, FIA pagājušā gada decembrī ierosināja mainīt punktu skaitīšanas sistēmu, kas paredzēja, ka sacensību uzvarētājs saņems 25 punktus, savukārt nākamajās pozīcijās finišējušie braucēji saņemtu attiecīgi 20, 15, 10, 8, 6, 5, 3, 2 un 1 punktu.

F-1 komandas konceptuāli atbalstīja šādu punktu skaitīšanas sistēmas izmaiņu, tomēr vēlējās, lai tajā tiktu ieviestas nelielas korekcijas, kuras tad FIA otrdien arī apstiprināja.

Nelielas izmaiņas skara arī riepu noteikumus. Jaunie noteikumi paredz, ka desmit braucējiem, kuri kvalifikācijā būs uzrādījuši ātrākos rezultātus, sacensības būs jāuzsāk ar tām pašām riepām, ar kurām piloti brauca trešajā kvalifikācijas kārtā.

Katra komanda pirms katra posma saņems 11 iepriekšējo 14 vietā sausajam laikam paredzētos riepu komplektus. Taču vienu riepu komplektu komandai būs jāatgriež atpakaļ pirms otrajiem brīvajiem treniņbraucieniem, bet vēl divi komplekti - pirms trešajiem brīvajiem treniņbraucieniem.

Tāpat FIA paziņoja, ka nākamgad tiks aizliegti dubultie difuzori, bet parastā difuzora augstums tiks samazināts no 175 milimetriem uz 125 milimetriem.

Izmaiņas noteikumos tuvāko 48 stundu laikā apstiprinās arī Pasaules motosporta padome (WMSC), kas parasti ir formalitāte, ja FIA un F-1 komandas panākušas savstarpējo vienošanos.

Kā ziņots, kopš 2003.gada ieskaites punkti tika piešķirti katra posma astoņiem labākajiem braucējiem, bet pirms tam - sešiem.

LETA jau vēstīja, ka šī gada F-1 sezonā piedalīsies 13 komandas un 26 braucēji, kas ir lielākais dalībnieku skaits F-1 sacensībās kopš 1995.gada sezonas.

2010.gada F-1 pasaules čempionāta pirmais posms - Bahreinas «Grand Prix» izcīņa - risināsies 14.martā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu