Zatlers: kādam jābūt Ministru kabinetam, ir premjera kompetencē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Valsts prezidents Valdis Zatlers trešdien kritiski vērtēja partiju LPP/LC un «Saskaņas centra» ideju par ministriju skaita samazināšanas plānu. Prezidents šādu plānošanu nosauc par «pastāvīgu sērgu».

«Tie plāni mums sāk kļūt par tādu pastāvīgu sērgu - bija Godmaņa plāns, Zalāna plāns, pēc tam bija Šķēles plāns, tagad ir Urbanoviča plāns. Es domāju, ka jautājums par to, kādam jābūt Ministru kabinetam, pirmkārt, ir Ministru prezidenta kompetencē. Ir ļoti skaidri noteikts, ka valdību veido Ministru prezidents un viņa aicinātie ministri. Es domāju, ka visā šajā plānu jūklī galavārds pieder Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim,» pēc tikšanās reizes ar premjeru sacīja Zatlers.

Uz jautājumu, vai valdība ir spējīga turpināt darbu, prezidents atbild optimistiski. «Valdība ir apņēmusies strādāt. Ministru prezidents ir apņēmies strādāt. Valdību veidojošās partijas ir apņēmušās strādāt mazākuma valdībā. Un tā ir prioritāte. Opozīcija vienmēr centīsies kaut kādā veidā valdības darbu traucēt, mēģināt parādīt, ka viņiem pieder zināma vara pār valdību, kas ir mazākuma valdība. Tas ir process, ar kuru mums ir jārēķinās līdz vēlēšanām. Jo izlēmīgāka un noteiktāka būs pati valdība, jo arī veiksmīgāks tās darbs būs. Opozīcija šobrīd sekos katram valdības solim un mēģinās to pavērst tajā virzienā, kur ir viņu intereses.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu