Burito. Konkursa recepte

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Autores foto

Konkurss tapis sadarbībā ar [s:32842]

Nosūtu Jums mūsu ģimenes mīļāko «salsas vakara uzkodu», tautā sauktu par burrito. Pagatavošanas laiks ~ 30 minūtes.

Sastāvdaļas:
Santa Maria tortillas - 1 iepakojums (8 gab.)
vistas gaļas fileja (vai cita, labas kvalitātes gaļa)- 200 g
1 paprika
1 čilli pipars (var izmantot arī čilli pulveri)
jepaleno pipars (ņiprs, žalš pipars, nopērkams burciņā - lietojams ilgu laiku)
2 tomāti
krējums ~ 100 g
kukurūza bundžā - 3-4 karotes
tomātu pasta (var arī mērci  ~ 4 karotes)
siers ~ 100 g
eļļa cepšanai

Pagatavošana:
Uz pannas apcep mazos gabaliņos sagrieztu gaļu, līdz tā ir praktiski gatava, pievieno sāli, pievieno sagrieztu mazos kubiciņos papriku, sīpolu, smalki sagrieztu čilli piparu, kukurūzu, jepaleno piparus (te nu ir jāvadās pēc savām izjūtām un kuņģa izturības, es lieku ~ 6-7 sagrieztus piparus, ja ēdāji ir bērni ~2-3 piparus) un tomātu pastu un šo visu maisījumu dažas minūtes pasautē. Kamēr sautējās uz pannas masa, mazos kubiciņos sagriež tomātu un sarīvē sieru. Tālāk rīkojas šādi: ja ir mikroviļņu krāsns - uz 30 sekundēm ievieto tajā 1 tortillju, uzsilda, ņem laukā, liek tortillas augšējā stūrī pa vidu, tomātus (aptuveni pustējkaroti), tomātiem virsū krējumu, tad zemāk kārto karsto masu no pannas un virsū uzliek sieru. Saloka burito un pasniedz ēdājiem. Labu apetīti!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu