<i>Aishas</i> pirmais «Eirovīzijas» mēģinājums Oslo

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Sestdien, 15. maijā, uz šīgada «Eirovīzijas» starptautiskā fināla norises vietu – Norvēģijas galvaspilsētu Oslo – devās nacionālās atlases uzvarētāja Aisha kopā ar Latvijas delegāciju.

Cilvēku skaita ziņā šī būs mazākā delegācija kopš Latvijas Televīzijas iesaistīšanās «Eirovīzijas» konkursā: to veidos Aisha, viņu pavadošās dziedātājas - Rīgas Gospelkora dalībnieces: mūziķe Raili Orrava, Katrīna Cīrule, Madara Kačoreka un Lāsma Ivansone, bet Latvijas Televīziju tajā pārstāvēs «Eirovīzijas» nacionālās atlases vadītāja Iveta Lepeško un LTV režisore Zita Kaminska. Uz pusfinālu ieradīsies arī dziesmas teksta autors Guntars Račs.

Aishas pirmais mēģinājums Oslo:

Šogad «Eirovīzijas» dziesmu konkurss notiks jau 55. reizi. 25. maijā norisināsies 1. pusfināls, 27. maijā - 2. pusfināls, bet izšķirošais fināls notiks sestdien, 29. maijā. Katrā pusfinālā startēs 17 dziesmas, no kurām 10 kvalificēsies finālam.

Aisha ar Jāņa Lūsēna un Guntara Rača dziesmu «What For?» uzstāsies 1. pusfinālā. Viņas priekšnesumam būs gan citi skatuves tērpi, gan cita koncepcija: tērpu idejas autore ir Tatjana Vlasova, bet skatuves priekšnesumu veidojusi Ruta Madaraja-Veisa.

Visus koncertus tiešraidē pārraidīs LTV1, bet Latvijas iedzīvotāji par savu favorītu varēs balsot 1. pusfinālā (tad, kad uzstāsies Aisha) un finālā, pirms kura LTV1 ēterā būs speciālizlaidums «Latvija – turam īkšķus!». Tajā tiks vēstīts par Latvijas delegācijas piedzīvojumiem konkursa norises vietā, aizraujošākajiem mirkļiem un dalībnieku emocijām.

Saskaņā ar konkursa organizatoru lēmumu, šogad mainīti balsošanas nosacījumi. Balsojums sāksies jau pirms pirmās dziesmas un noslēgsies 15 minūtes pēc pēdējās dziesmas izskanēšanas. Turklāt balsojuma rezultātu veidos TV skatītāju un žūrijas balsojums proporcijā 50:50. Latvijas žūrijas vārdi tiks atklāti pusfināla laikā.

Telefona un īsziņu numuri, kā arī zvana cena tiks publiskota LTV mājas lapā vismaz dienu pirms pirmā pusfināla un izplatīta arī preses paziņojumā.

Lai gan šogad «Eirovīzijā» piedalās 39 valstis, interesanti, ka gan pusfinālus, gan finālu tiešraidēs translēs arī Austrālija, Kazahstāna, Ungārija, Kosova, Jaunzēlande.

LTV atgādina, ka visu 39 valstu dalībnieku dziesmu videoversijas iespējams noskatīties «Eirovīzijas» mājas lapā «eirovizija.lv», kur par tām iespējams arī nobalsot!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu