Dibina ilgtspējīgas būvniecības atbalsta organizāciju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reinis Oliņš, «Apollo»

Būvuzņēmums «RE&RE», ciešā sadarbībā ar biedrību «Zaļās mājas» un aktīvākajiem būvniecības nozares dalībniekiem - «Knauf», «JAU», «Ramirent», «Saint-Bogain», 2010.gada 8.jūnijā parakstīs Nodomu protokolu par Ilgtspējīgas būvniecības atbalsta Latvijā organizācijas dibināšanu, portālu «Apollo» informēja sabiedrisko attiecību un mārketinga vadītāja Mārīte Straume-Cerbule.

Organizācijas izveide ir nepieciešama, lai Latvijā nodrošinātu kvalitatīvu un ilglaicīgu instrumentu, kas rūpētos ekskluzīvi par ilgtspējīgas būvniecības jautājumiem un BREEAM Europe Commercial ilgtspējīgas būvniecības novērtēšanas un sertifikācijas sistēmas adaptāciju Latvijā.

Organizācijas galvenie darbības virzieni būs ilgtspējīgas būvniecības popularizēšana, ar to saistītie izglītības jautājumi, Latvijas Ilgtspējīgas Būvniecības Novērtēšanas un Sertifikācijas Sistēmas (t.i., BREEAM Latvijas versijas) uzturēšana, kā arī vietēja un starptautiska sadarbība ilgtspējīgas būvniecības veicināšanā mūsu valstī.

«Ilgtspējīga būvniecība ir būvniecības nākotne, jo nenoliedzami šis būvniecības virziens iegūst arvien lielāku nozīmi visā pasaulē. Ilgtspējīga būvniecība vienlaikus ir pietiekami sarežģīts koncepts, jo aptver virkni pušu, ieguvējiem ir jābūt gan iedzīvotājiem, gan apkārtējai videi, gan ekonomikai, līdz ar to šobrīd ir īstais brīdis, lai dibinātu šo organizāciju un kvalitatīvi attīstītu, sakārtotu šo jautājumu Latvijā. Mirklī, kad būvniecība Latvijā atveseļosies pēc ekonomiskās lejupslīdes, mums ir jābūt pilnībā gataviem un spējīgiem piedāvāt gatavu un sakārtotu ilgtspējīgas būvniecības koncepciju arī Latvijā,» uzsver Ainārs Pauniņš, SIA RE&RE valdes priekšsēdētājs.

Nodomu Protokola parakstīšana notiks otrdien, 8.jūnijā, plkst.18.00 Latvijas Arhitektūras Muzejā, Mazajā Pils ielā 17 (Vecrīgā). Lai gūtu plašāku ieskatu ilglaicīgas būvniecības idejā un pamatprincipos, vienlaicīgi ar Protokola parakstīšanu, muzejā var apskatīt biedrības «Zaļās mājas» organizētu izstādi «Kas ir ilgtspējīga būvniecība? Biedrība Zaļās mājas atbild uz visbiežāk uzdotajiem jautājumiem». 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu