Nesaskata ārstu vainu, kad sievietei no Liepājas palīdzība bija jāmeklē Rīgā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Veselības inspekcija (VI) nav atklājusi pārkāpumus gadījumā, kad Līgo dienā kādai sievietei no Liepājas bija jāmēro ceļš līdz Rīgai, jo Kurzemes slimnīcās viņa nesaņēma acu ārsta palīdzību, aģentūru LETA informēja VI.

Kā ziņots, pēc Līgo svētkiem laikraksts «Diena» ziņoja par kādu sievieti, kura Līgo svētkos bija traumējusi aci, proti, bērnu sviests lidojošais šķīvītis viņai trāpījis acī. Sākumā tika zvanīts Liepājas ātrajai palīdzībai, taču tur tika saņemta atbilde, ka dežūrējoša acu ārsta nav. Tad tika zvanīts uz Ventspils slimnīcu, kur norādīja, ka ārsta izsaukšana uz slimnīcu pacientei izmaksās 15 latus, turklāt papildu būšot jāmaksā par izmeklējumu.

Pēc šādu atbilžu saņemšanas sievietes draugi cietušo nogādāja Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā, kur atklājās, ka trauma nebija bīstama un par izmeklējumu pacienta iemaksa bija trīs lati.

Savukārt VI norāda, ka pacientei konkrētā situācijā bija jāizsauc neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāde vai jāvēršas pēc savas iniciatīvas slimnīcas uzņemšanas nodaļā, kur tiktu izvērtēts pacientes veselības stāvoklis.

Ja slimnīcā nav konkrētā speciālista un, piemēram, jāveic neatliekama operācija vai manipulācija, bet slimnīca nevar nodrošināt specifisku palīdzību, pacienta pārvešana uz citu ārstniecības iestādi jānodrošina slimnīcai, kurā pacients ir vērsies pēc palīdzības.

Ja paciente vēlas konkrētās situācijas pārbaudi un saņemt slēdzienu minētajā lietā, jāvēršas inspekcijā ar iesniegumu, lai varētu sākt detalizētu gadījuma izskatīšanu.

Atbilstoši Liepājas reģionālās slimnīcas sniegtajai informācijai uzņemšanas nodaļā pacientiem neatliekamā medicīniskā palīdzība tiek nodrošināta. Acu ārsta palīdzību Slimnīcas uzņemšanas nodaļā iespējams saņemt vienīgi acu ārsta darba laikā.

Savukārt Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā norāda, ka šā gada 23.jūnijā mājas dežūrā esošais acu ārsts bija pieejams, un akūtos gadījumos no mājas dežūras speciālists slimnīcā varēja ierasties 30 minūšu laikā.

VI uzsver, ka pārbaudi veikusi pēc savas iniciatīvas, pieprasot informāciju no Liepājas reģionālās slimnīcas un Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu