Jokdaris pierunā sirmgalvi izdemolēt viesnīcas numuru, lai «atbrīvotu punduri»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sabrina Campagna, CC licence

Kāds gados vecāks amerikānis Dienvidkarolīnas štatā, sekojot jokdara telefoniskām instrukcijām, pilnībā izdemolējis savu moteļa numuru, lai atbrīvotos no «slēptam kamerām» un lai atpestītu blakus istabā iespundētu punduri, raksta informācijas tehnoloģiju (IT) portāls «TheRegister».

Portāls pievērš uzmanību traģikomiskam incidentam, jo par vairāk nekā 70 gadus vecā vīrieša pierunāšanu sadauzīt televizoru ar tualetes poda ūdenstvertnes vāku, saplēst spoguļus un lauzt starpsienu aizdomās tur internetā organizētu anonīmu zvanu jokdaru grupējumu «PrankNET».

Kā rakstīts vairākos grupas aprakstos internetā, bieži ļaunprātīgie jokdari izmanto interneta telefonijas rīku «Skype», lai piezvanīt uzņēmumiem un privātpersonām un tos pārliecinātu veikt postošas darbības - palaist ugunsdzēšanas sistēmas, izģērbties kailiem, lai atbrīvotos no it kā saindētām drēbēm, izsist logus, jo ēkā esot gāzes vai kukaiņi, u.tml.

Incidentā Dienvidkarolīnas motelī zvanītājs vispirms lūdzis vīru likvidēt it kā slēptas novērošanas kameras, sadauzot televizoru un spoguļus, pēc tam ķerties pie pundura atpestīšanas ar jebkuru pieejamu darbarīku. Vecais vīrs sācis dauzīt sienu ar smagu atslēgu.

Neilgi pēc tam motelī ieradās no kaimiņu numuriem izsauktā policija, kura uzklausīja vīra paskaidrojumu. Arī citi moteļa viesi stāstīja, ka saņēmuši dīvainus zvanus, bet tos ignorējuši.

Agrākos incidentos, ko izraisījuši «PrankNET» jokdari, arī cietušas viesnīcas un restorāni. Kāda ceptu cāļu restorāna darbiniekus jokdari pārliecinājuši izpūst ugunsdzēšamās putas, tad izskriet uz ielas un izģērbties kailiem, jo putās esot indes.

Citā incidentā, apmānot viesnīcas personālu palaist ugunsnelaimes trauksmi, jokdariem izdevies pierunāt kādu smagās automašīnas šoferi ietriekt savu spēkratu viesnīcas stikla fasādē, lai it kā palīdzētu novērst nelaimi.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu