Latgales priekšpilsētas multifunkcionālā centra būvniecību atliks uz nenoteiktu laiku

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lauris Nagliņš/LETA

Arhitektu birojs «Graf X» nākamnedēļ, 15.martā, plāno iesniegt Būvvaldē saskaņošanai Rīgas Latgales priekšpilsētas multifunkcionālā kultūras un mākslas centra būvniecības projektu, taču finansējuma trūkuma dēļ būvniecības konkurss netiks izsludināts vēl vismaz pāris gadu.

Sākotnēji tika plānots sākt konkursu par centra būvniecību jau šā gada jūlijā un pabeigt būvniecību 2013.gadā.

«Projekts ir lielāks, nekā mēs sākotnēji domājām, bet visas sadaļas ir izstrādātas laicīgi, arī interjers ir līdz galam izplānots, un mums vēl ir laiks visu kārtīgi pārbaudīt. Ja gribētu, varētu jau tagad izsludināt būvniecību,» aģentūrai LETA sacīja «Graf X» biroja vadītāja Ruta Krūskopa.
Būvniecības konkurss netiks izsludināts, jo Īpašumu departamentā līdzekļi paredzēti tikai objekta projektēšanai. «Konkurss šogad noteikti netiks izsludināts, un, visticamāk, arī nākamgad tas nenotiks,» atzina Rīgas domes Īpašuma departamenta sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Bunkše. Šogad un 2012.gadā Īpašuma departaments jaunu būvju celtniecību neplāno, jo tam trūkst finansējuma, taču tiek akcentēti projektēšanas darbi esošo namu renovācija.

Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs jau 2009.gadā, uzsākot projektēšanu, norādīja, ka steigai nav pamata, jo tuvākajos gados finansējums būvniecībai diezin vai atradīšoties. Pēc viņa teiktā, Latgales priekšpilsētas multifunkcionālā centra būvniecība kopā ar infrastruktūru un iekārtojumu, tostarp skatuves mehānismiem, izmaksāšot vismaz 10 miljonus latu. Konkursā par multifunkcionālā kultūras centra un daudzlīmeņu autostāvvietas arhitektonisko vīziju ar žūrijas komisijas vienbalsīgu atbalstu uzvarēja projektēšanas biroja «Graf X» piedāvājums.

Kultūras centra un autostāvvietas būvprojekta izstrādei šogad paredzēti 163 000 latu, bet pērn tam izlietoti 354 000 latu. Kopumā projektēšanas izmaksas sasniedz ap 900 000 latu. Sākotnēji domāts, ka kultūras centra būvniecība varētu tika pabeigta 2013.gadā, tomēr līdz tam laikam labākajā gadījumā izdosies izsludināt būvniecības konkursu.

Kultūras centram paredzēta 13 000 kvadrātmetru platība kvartālā starp Rasas, Dubnas, Plostu un Maskavas ielām. Multikulturālajā centrā plānotas divas zāles, āra amfiteātris, daudzveidīgas telpas mākslinieciskās pašdarbības kolektīviem, jaunrades centriem un pulciņiem. Turpat paredzēts ierīkot arī mūsdienīgu Rīgas Centrālās bibliotēkas filiāli ar plašām lasītavām, tostarp īpašām nodaļām bērniem un pusaudžiem, telpām dažādiem pasākumiem un nodarbībām, kā arī bibliogrāfisko avotu krātuvei. Līdzās kultūras un mākslas centram plānots būvēt arī daudzstāvu autostāvvietu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu