Izveidota noziegumu karte internetā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Starptautiskā biznesa ideju apmaiņas un izstrādes pasākuma «Garage48» laikā izveidota jauna aplikācija - noziegumu karte internetā, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja projekta mārketinga vadītājs Andris Merkulovs.

Interneta vietnē «www.noziegumukarte.lv» iedzīvotāji aicināti ziņot par noziegumiem, pievienojot noziegumu laiku, aprakstu, kā arī precīzas koordinātes kartē. Šādi iecerēts brīdināt apkaimes iedzīvotājus.

Projekta rezultātā tiek iegūta iedzīvotāju veidota karte, kurā fiksēti notikušie noziegumi.

Projekta autori cer veicināt iedzīvotāju iesaisti noziedzības apkarošanā, īpašu uzmanību pievēršot sīkiem noziegumiem, piemēram, velosipēdu zādzībām, par kurām bieži netiek ziņots policijā.

Aplikācija ir pieejama arī sociālajā tīklā «Draugiem.lv» - «www.draugiem.lv/noziegumukarte».

Līdzīgi projekti izveidoti citās pilsētās, piemēram, Londonā, Ņujorkā, Sanfrancisko, Osakā u.c.

Idejas autors ir Artis Āre.

Kā ziņots, no 25. līdz 27.martam Rīgas Ekonomikas augstskolas telpās pirmo reizi Latvijā notiek starptautiskais biznesa ideju apmaiņas un izstrādes pasākums «Garage48».

«Garage48» ir starptautisku pasākumu sērija, kas veicina informācijas un mobilo tehnoloģiju biznesa vides attīstību. To aizsāka Igaunijas uzņēmēji ar mērķi radīt jaunas un konkurētspējīgas biznesa idejas, kā arī atrast starptautiskus partnerus un atbalstītājus 48 stundu laikā.

Pasākums notiek kā labu ideju sacensība, kad divās diennaktīs to dalībnieki rada peļņu nest spējīgus risinājumus. Sacensība sākas piektdienas vakarā un noslēdzas svētdienas pēcpusdienā ar labāko ideju autoru apbalvošanu.

Latvijā pasākumu organizē jauno informācijas tehnoloģiju uzņēmēju organizācijas «Open Coffee Club Riga» sadarbībā ar Rīgas Ekonomikas augstskolu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu