Āboltiņa: ZRP var radīt problēmas; NA skopa komentāros

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Zatlera reformu partijā (ZRP) notikusī šķelšanās ir nopietns signāls, kas liek ar bažām skatīties uz šī politiskā spēka nākotni, aģentūrai LETA sacīja «Vienotības» priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Viņš pauda bažas, vai ZRP nākotnē spēs nodrošināt vairākumu koalīcijai.

«Ļoti skumji, ka šī partija sašķēlās. Tas ir bēdīgs iznākums gan pašai ZRP, gan tās līderim, eksprezidentam Valdim Zatleram,» sacīja politiķe, vienlaikus paužot gandarījumu, ka no ZRP aizgājušie deputāti tik un tā pauduši atbalstu Valdim Dombrovskim (V) kā premjera amata kandidātam.

«Vienotības» līdere norādīja, ka tagad būs jāsēž pie sarunu galda atsevišķi gan ar sešu neatkarīgo deputātu grupu, gan ar ZRP pārstāvjiem, un jāapspriež izveidojusies situācija un tālākā darbība.

Āboltiņa atzina, ka koalīcijai joprojām ir it kā 56 balsis, bet esot jautājums - kas tā būs par komandu.

Viņa arī akcentēja, ka šiem sešiem deputātiem esot tāds pat tautas dots mandāts kā citiem, tāpēc viņu viedoklis jāuzklausa.

Nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš norādīja, ka informācija par ZRP šķelšanos esot pavisam jauna un negaidīta, tāpēc neko daudz komentēt nevarot. Tomēr koalīcijas partneri nolēmuši turpināt darbu pie valdības deklarācijas rakstīšanas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu