Polijas prokurors paskaidrojis, kādēļ mēģināja izdarīt pašnāvību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Polijā militārais prokurors Miklajs Przibuls, kurš pirmdien mēģināja izdarīt pašnāvību, iešaujot sev galvā, paskaidrojis, kādēļ šādi rīkojies, vēstī ārvalstu mediji.

Prokurors norādījis, ka šādi viņš mēģināja norādīt uz nopietno korupcijas problēmu, kas «valda militārajās aprindās».

Prokurors apgalvo, ka viņam regulāri tiek draudēts. «Es varu pieņemt, ka mans auto tiek izdemolēts, ka man tiek draudēts, ka tiek nogalināts mans suns. Taču es nevaru pieļaut, ka mani vaino noziedzīgu darījumu izdarīšanā,» teicis likumsargs.

Tikmēr ārsti jau paziņojuši, ka ievainotā prokurora dzīvībai briesmas nedraud. Turklāt viņš jau drīz tiks izrakstīts no slimnīcas.

«Apollo» jau ziņoja, ka prokurors, Smoļenskas katastrofas izmeklēšanas komisijas dalībnieks, pirmdienas rītā pēc preses konferences, mēģināja izdarīt pašnāvību.

Incidents notika pirmdien īsi pēc preses konferences Poznaņā, kas tika sasaukta saistībā ar izmeklēšanas gaitas informācijas noplūdi medijos.

Polijas telekanāls «TVN24» vēstīja, ka prokurors pārtrauca preses konferenci un izsludināja pārtraukumu. Kad žurnālisti pameta kabinetu, viņš iešāvis sev galvā.

Preses konferences laikā viņš paziņoja par tiesībām noklausīties to žurnālistu sarunas, kuri nodarbojas ar Polijas prezidenta Leha Kačiņska lidmašīnas «Tu-154» katastrofas izmeklēšanu, norādot, ka mediju darbība traucē oficiālajai izmeklēšanai.

Polijas mediji ziņo, ka Przibuls konferences laikā bijis satraukts.

Pēc paziņojuma par pašnāvības mēģinājumu Polijas prezidents Broņislavs Komorovskis pieprasīja drošības dienestus veikt izmeklēšanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu