Fotoradaru slēpšana esot to sargāšana no agresīviem autobraucējiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reinis Oliņš/«Apollo»

Pārvietojamo fotoradaru izvietošanu tālāk no brauktuves, kas autovadītājus jau radījis aizdomas par to slēpšanu, esot sekmējuši agresīvie autobraucēji.

Kā laikrakstam «Neatkarīgā» paskaidrojusi fotoradaru ieviesēju uzņēmuma preses sekretāre Antra Gaile: «Atšķirībā no stacionārajiem fotoradariem, pirms kuriem izvietos brīdinājuma ceļa zīmes, pārvietojamie fotoradari var atrasties jebkurā laikā un vietā. Lēmumu par šo iekārtu izvietošanu pieņem Valsts policija, un «Vitronic Baltica» uzdevums ir nodrošināt fotoradaru izvietošanu norādītajās vietās un izpildīt visus Valsts policijas norādījumus par šo iekārtu darbību. Fotoradara izvietošana brauktuves malās nebūt nav vienkārša, vērā jāņem virkne noteikumu un apstākļu, lai ātruma mērierīce varētu akurāti darboties un fiksēto pārkāpumu fotogrāfijas būtu derīgas,»

Viņa norādījusi, ka, izvērtējot neseno gadījumu, kad Zolitūdes ielā 49 Rīgā kāds autovadītājs apzināti notrieca fotoradaru, uzņēmums ir instruējis darbiniekus nenovietot fotoradarus pārlieku tuvu ceļa braucamajai daļai un pievērst pastiprinātu uzmanību ierīču drošībai novietotajā vietā.

«Autovadītāju agresīvā un ļaunprātīgā izturēšanās pret iekārtām izraisījusi situāciju, kad uzņēmumam fotoradari jānovieto vietā, kur ir vismazākā iespēja tos apdraudēt, kas savukārt izraisa autovadītāju pārmetumus par tā saukto fotoradaru slēpšanu,» piebildusi «Vitronic Baltica» pārstāve.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu