Kinolektorijs «Tas, ko tu nedrīksti nezināt»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto


Kinolektorijs «Tas, ko tu nedrīksti nezināt  VIII». Kino un citas mākslas. Kinolektorijs notiks 4. aprīlī, 19.00, k/t Splendid Palace:

DŽEINA EIRA (Jane Eyre), rež. Kerijs Fukunaga, 2011, Lielbritānija/ASV, 120’; lomās: Mia Vasikovska, Maikls Fasbenders, Džūdija Denča.

«Rakstot Džeinu Eiru, [..] romānā iekļuva viss, kā dēļ vieni lasītāji to tik ļoti iemīļojuši, bet citiem šī grāmata krīt uz nerviem – līdz sīrupa konsistencei sakāpināts dramatisms, ar ko, nezaudējot pašcieņu, nespēj tikt galā neviens romāna ekranizētājs; Bairona karikatūrai līdzīgais Ročesters; no gotiskās literatūras patapināta vēlme tumšās telpās biedēt ar šaušalīgiem smiekliem bēniņos; un tam visam klāt pašas autores ciešanas, kas viņu padarīja par to, kas viņa bija».»
/ Pauls Bankovskis, RĪGAS LAIKS, septembris 2008 /

Šarlotes Brontē nemirstīgā romāna (1847) jaunākā ekranizācija japāņu izcelsmes amerikāņu režisora Kerija Fukunagas versijā ir viens no grodākajiem pēdējā laika piemēriem klasiskās literatūras adaptācijā ekrānam. Starptautiskās kritiķu elites atzīts darbs, kur galvenās lomas nospēlējuši pašlaik slavas zenītā esošie Mia Vasikovska un Maikls Fasbenders.

Pirms seansa lekciju lasīs rakstnieks Pauls Bankovskis: par Brontē romānu, Karību jūras salām, koloniālismu, trako sievu bēniņos, literatūras un vēstures pārrakstīšanu.

Filma tiks demonstrēta oriģinālvalodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Ieeja: LVL 2.50, studentiem ar ISIC karti un Latvijas Kinematogrāfistu savienības biedriem LVL 2.00

Vairāk informācijas: www.kinomuzejs.lv, www.splendidpalace.lv
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu