Iesūti savu recepti un foto uz adresi dzive@apollo.lv, mēs to publicēsim portālā!
Baltmaizes pudiņš ar ievārījumu
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Nepieciešams:
0,5 paciņas tostermaizes
sviests
ievārījums
3 olas
500 ml piena
1 ēdamkarote vaniļas cukura
muskatrieksts
Pagatavošana:
Izvēlieties cepamtrauku. Vidēji lielam cepamtraukam būs nepieciešama puse no tostermaizes paciņas.
Maizi pārsmērē ar sviestu plānā kārtiņā un uz sviesta uzsmērē ievārījumu. Maizes pārgriež, lai veidotos trīsstūri.
Olas sakuļa ar pienu, vaniļu un muskatriekstu. Ietaukotā traukā kārto maizi, tad to pārlej ar piena maisījumu.
Cepamtrauku liek citā traukā ar ūdeni. Ūdens peldē pudiņu cep 30 - 40 minūtes 180 grādos.
Pasniedz tāpat vai ar saldējumu, putukrējumu vai skābo krējumu.