Hermanis beidzot saņem Triju Zvaigžņu ordeni

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts prezidenta kanceleja

Valsts prezidents Andris Bērziņš trešdien pasniedza Triju Zvaigžņu ordeni režisoram Alvim Hermanim par nopelniem Latvijas kultūrā un profesionālā teātra mākslas attīstībā Latvijā, portālu «Apollo» informēja Valsts prezidenta preses dienests.

Valsts prezidents pateicās par Hermaņa darbu teātra režijas mākslā un izteica gandarījumu par režisora starptautiskajiem panākumiem.

«Jūsu vārds un ilggadējais radošais devums Latvijas un pasaules teātru režijas mākslā ir nozīmīga un paliekoša mūsdienu teātra vērtība, kas spilgti apliecinās katrā Jūsu režisētajā izrādē, ko ar ovācijām novērtē ikviens patiess teātra cienītājs,» sacīja prezidents.

Hermanis kļuvis par III šķiras Triju Zvaigžņu ordeņa komandieri.

Kā zināms, Jaunā Rīgas teātra mākslinieciskais vadītājs Hermanis 2007.gada novembrī atteicās saņemt apbalvojumu no «dažu cilvēku» rokām. Toreiz Valsts prezidenta amatu ieņēma Valdis Zatlers.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu