«Nira fonds»: Jūrmalā pirmajā ceturksnī nekustamo īpašumu darījumu skaits audzis par 35%

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Šā gada pirmajā ceturksnī Jūrmalā nekustamo īpašumu darījumu skaits, salīdzinot ar pagājušā gada pirmo ceturksni, pieauga par 35%, bet salīdzinājumā ar 2010.gada pirmo ceturksni - par 80%, teikts nekustamo īpašumu kompānijas «Nira fonds» mājokļu tirgus pārskatā. 

2011.gada ceturtajā ceturksnī un 2012.gada pirmajā ceturksnī Jūrmalā, pēc Zemesgrāmatas informācijas, reģistrēti nedaudz vairāk par 105 darījumiem, kuru vērtība pārsniedza 100 000 latu, kas ir minimālā robeža ieguldījumiem Rīgas un Rīgas plānošanas reģiona nekustamajos īpašumos, kas nepieciešama uzturēšanās atļaujas saņemšanai. 53 līgumos pircēji bija ārzemnieki, pārsvarā Krievijas iedzīvotāji. Vidējā nekustamo īpašumu cena ārzemnieku veiktajos darījumos pēdējā pusgada laikā bija 555 000 eiro jeb 388 500 lati, norāda «Nira fonds». 

Ārzemju pretendenti uzturēšanas atļaujas saņemšanai, pērkot dzīvokļus Jūrmalā, pārsvarā izvēlas daudzdzīvokļu mājas jūras pusē, blakus pirmajām četrām kūrorta dzelzceļa stacijām - Lielupe, Bulduri, Dzintari un Majori. 

Par to arī liecina Jūrmalas dzīvokļu un māju pirkuma-pārdevuma līgumu, kur cena pārsniedza 200 000 eiro (140 000 latu), analīze, teikts pārskatā. 2011.gadā šādu darījumu bija ap 110. Visbiežāk (41 darījums) nekustamais īpašums atradās Lielupes rajonā, 32 - Bulduros, 27 - Dzintaros, četri - Majoros, pārējie - citās vietās. 

«Pirmkārt, šajās vietās ir komfortablāki dzīves apstākļi - labāka infrastruktūra atpūtai, mazāks attālums līdz lidostai (ar mašīnu jābrauc vien 15 minūtes) un Rīgas centram (25 minūtes). Otrkārt, stabilu un daudzgadīgu interesi par šiem Jūrmalas rajoniem veido ne tikai Latvijas iedzīvotāji, bet arī ārzemnieki, kuru maksātspēja un skaits ir ievērojams. Bet, ja pieprasījums ir liels, tad arī objektu investīciju pievilcība ir liela,» norāda «Nira fonda» valdes locekle Jevgēnija Markova. 

Viņa piebilst, ka tieši šajos Jūrmalas rajonos ir īpaši vērojama nekustamā īpašuma attīstītāju aktivitāte. Lielupes līderpozīcijas 2011.gadā skaidrojamas ar to, ka ļoti veiksmīgi tika pārdoti dzīvokļi jaunajā projektā «Aristo» (26 darījumi). Uz to brīdi tas bija viens no nedaudziem jaunajiem, dzīvošanai gatavajiem Jūrmalas dzīvokļu kompleksiem. 

2012.gadā Jūrmalas jauno dzīvojamo projektu tirgū ir gaidāms vēl plašāks piedāvājums. «Nira fonda» speciālisti prognozē, ka pēc gada rezultātiem vislielākais pārdošanu skaits tiks novērots Bulduros. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu