Omonieši Maskavā izklīdina opozīcijas protestētājus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Maskavas centrā trešdien no rīta omonieši kārtējo reizi pēdējo divu dienu laikā izklīdinājuši opozīcijas protesta akcijas - tā dēvētās tautas pastaigas - dalībniekus, aizturot vairākus desmitus aktīvistu, arī opozīcijas līderi blogeri Alekseju Navaļniju, vēsta ziņu aģentūra «RIA Novosti».

Naktī protesta «pastaigu» dalībniekiem pievienojās no apcietinājuma atbrīvotā televīzijas žurnāliste Ksenija Sobčaka, bet viņa akcijas vietu pameta vēl pirms arestu sākuma. Savukārt otrdien vakarā protestu gaitā arestētais Kreisās frontes līderis Sergejs Udaļcovs pieteicis badastreiku.

Tiek ziņots, ka OMON sācis aktīvistu arestus jau pēc tam, kad «tautas pastaigu» dalībnieki pēc policijas pieprasījuma pieņēma lēmumu pamest skvēru un jau bija sākuši izklīst.

Valsts domes deputāts Genādijs Gudkovs trešdien vērsies pie ģenerālprokurora Jurija Čaikas ar aicinājumu nekavējoties izmeklēt policijas rīcību, kas «faktiski Maskavā ieviesusi karastāvokli».

Protesta akcijas «tautas pastaigu» formā Maskavas centrā sākās pirmdien - dienā, kad prezidenta amatā tika inaugurēts Vladimirs Putins.

Otrdien policija izklīdināja pilsonisko aktīvistu nometni Čistije Prudi rajonā. Opozicionāri pārcēlās uz Puškina laukumu, bet no turienes viņi tika atspiesti uz Tveras bulvāri.

Iesniegumā ģenerālprokuroram deputāts Gudkovs aicina «nekavējoties ieviest konstitucionālo kārtību un mudināt izturēties atbildīgi pārlieku straujos kārtības sargus, kas, kā šķiet, ir aizmirsuši, kā dēļ viņi ir nodevuši zvērestu, ko un no kā viņiem ir pienākums aizstāvēt».

«Maskavā pēdējās dienās notiek nesaprotamas lietas. Ir pilnīgi tāda sajūta, ka Maskavā ir ieviests karastāvoklis un komandanta stunda,» norādīja deputāts.

Svētdien telekanālā «Doždj» ēterā Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs paziņoja, ka todien notikušā opozīcijas «Miljonu marša» izklīdināšanas laikā policijai vajadzēja rīkoties vēl bargāk.

Kā pastāstīja Valsts domes deputāts Iļja Ponomarjovs, kurš vēlāk vaicājis Peskovam, vai tas nav pārspīlējis, Putina preses sekretārs atbildējis, ka «tas vēl bija par maigu teikts».

«Par ievainotu omonieti vajag mītiņotāju aknas izsmērēt pa asfaltu,» Peskova teikto savā blogā citē Ponomarjovs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu