Cibuļskis: Nepiekrītu, ka Bērziņa noraidījums izšķīra mača likteni

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja izlases aizsargs Oskars Cibuļskis pēc zaudējuma Čehijas hokejistiem sacīja, ka uzvarēt ir iespējams jebkuru komandu, bet, lai to izdarītu, ir jāspēlē visas sešdesmit minūtes.

- Oskar, spēle man patika, cepuri nost, bet šis ir kārtējais skaistais zaudējums Latvijas hokeja vēsturē.   

- Nav skaists vai nesmuks zaudējums, šodien zaudējām, taču vēlējāmies ļoti uzvarēt un domāju, ka to arī pierādījām, vismaz centāmies. Spēlējām agresīvu hokeju pret čehiem, jo viņiem ir daudz agresīvi spēlētāji, kuriem tas varētu nepatikt. Zaudējām, bet tur neko nevar darīt. Pieļāvām pāris rupjas kļūdas un čehi mūs par to sodīja.

- Uzskatu, ka šī bija labākā Latvijas izlases spēle pēc satura šajā čempionātā.

- Domāju, ka labākā spēle vēl tikai būs.

- Ja esam nedaudz kritiski, tad rezultāts tika izšķirts tajā brīdī, kad Armands Bērziņš trešajā trešdaļā nopelnīja nevajadzīgu noraidījumu uzbrukuma zonā un čehi guva trešos vārtus. Cerības atspēlēties faktiski zuda.

- Nē, es tā nedomāju. Tikpat labi mans noraidījums beigās vai arī iepriekš kāds cits varēja komandu salauzt, tā ir spēles epizode un tās ir lietas, kur neko nevaram izmainīt. Mēs varam piedomāt pie tā, bet tad kādu «neieliksim bortā», kur vajadzētu. Tāda ir dzīve un tāds ir hokejs.

- Spēle rādīja, ka komanda ir gatava uzvarēt un galvenais, kas patika, ka ļoti vēlas to izdarīt.

- Protams, centāmies tikt pie trīs punktiem un katrā mačā tā arī spēlējam. Visi pretinieki ir ņemami, ja koncentrējamies spēlei visas sešdesmit minūtes.

- Rīt no rīta šis zaudējums jau būs aizmirsts?

- Šajā turnīrā ir daudz spēļu un tas ir pluss, ka pēc viena neveiksmīga mača viss nebeidzas, bet ir iespēja gatavoties nākamajām spēlēm. Rīt mums laikam būs brīvdiena, bet tad sāksim gatavoties nākamajai spēlei pret Norvēģiju.

- Kā vērtē tiesāšanu turnīrā? Šajā spēlē bija divcīņas, asumi un hokejisti viens otram parādā nepalika, bet es runāju par tiesāšanas stilu līdzšinējās spēlēs.

- Cik man nācies redzēt, tiesāšana bijusi korekta, nevaru sūdzēties, rupjas kļūdas soģi nepieļauj. Viņi tiesā korekti, nav tā, ka dalītu «divīšus» pa labi un pa kreisi, noraidījumi tiek iedoti līdzīgi. Tāds ir hokejs, pieciem pret pieciem ir grūti iemest.

- Veiksmi!

- Paldies.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu