«Premium» klases nekustamo īpašumu pircēji Jūrmalā izvēlas klusumu un plašumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Katru gadu no maija līdz jūnijam pieaug potenciālo pircēju pieprasījums pēc premium klases nekustamā īpašuma Rīgas līča piekrastē. Šī gada pavasarī salīdzinājumā ar pagājušo gadu pieprasījums ir pieaudzis par 15%. Turklāt pēc augstas kvalitātes dzīvojamo nekustamo īpašumu uzņēmuma Baltic Sotheby’s International Realty ekspertu domām, ārvalstu klienti sākuši vairāk interesēties par premium klases objektiem, kas atrodas t.s. «klusajā» Jūrmalā – Lielupē–Bulduros, un ārpus kūrorta pilsētas robežām – Engurē–Rojā, portālu «Apollo» informēja Natalija Lokenbaha, Baltic Sotheby’s International Realty PR un Mārketinga menedžere. 

Parasti ārzemnieki par nekustamo īpašumu iegādi Jūrmalā sāk interesēties jau janvārī. Tomēr karstākais darba laiks Baltic Sotheby’s International Realty speciālistiem ir periods no maija līdz jūlijam. «Salīdzinājumā ar pagājušā gada maiju pieprasījums pēc premium klases nekustamā īpašuma Jūrmalā ir palielinājies par 15%, bet salīdzinājumā ar šī gada janvāri – par 30%, – uzsvēra Vestards Rozenbergs, Baltic Sotheby’s International Realty līdzīpašnieks un valdes priekšsēdētājs. – Aptuveni 70% pircēju interesējas par apartamentiem galvenokārt jaunajos projektos.» Pēc viņa teiktā, uzņēmuma Baltic Sotheby’s International Realty rīcībā ir liela objektu (premium klases villas, mājas, apartamenti) un jauno projektu (aptuveni 30 projektu dažādos attīstības posmos) datubāze cenu diapazonā no 2500 līdz 7000 eiro/m2.

Baltic Sotheby’s International Realty līdzīpašniece Ilze Mazurenko piebilst: «Šīs vasaras tendence ir interese par premium klases nekustamo īpašumu, kas atrodas tālāk no trokšņainās Jomas ielas. Tā ir Lielupe–Bulduri un arī ārpus kūrorta pilsētas Engures–Rojas virzienā. Te ir daudz mierīgāk un klusāk, un arī zemes gabali ir lielāki. Tomēr kā vienmēr ir arī skaļu vasaras ballīšu cienītāji, kuri labāk izvēlas iegādāties objektus tiešā Dzintaru koncertzāles tuvumā.» Pēc viņas sacītā pircēji kļuvuši izvēlīgāki. Bez ierastajām prasībām par jūras tuvumu tiek arī prasīts, lai mājas infrastruktūra būtu pilnībā pabeigta ar kvalitatīvu apdari.     

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu