Jūrmalā sākas starptautiskais horeogrāfijas festivāls «Arabeska 2012»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No 22. līdz 25.jūnijam Jūrmalā norisināsies tradicionālais starptautiskais horeogrāfijas festivāls «Arabeska», kas pulcēs ap 1000 dalībnieku.

Deju maratona noslēguma pasākums būs karnevāls Jomas ielā un tam sekojošais noslēguma koncerts Dzintaru koncertzālē, kas būs apmeklējams bez maksas.

Festivālā jaunie dejotāji, kuri ir daudzu starptautisku konkursu laureāti, kāps uz skatuves, lai demonstrētu visaugstākā līmeņa meistarību. Šogad dalību pasākumam pieteica rekordliels deju kolektīvu skaits.

Šogad dalībnieku sniegumu vērtēs žūrija, kurā darbosies horeogrāfe Sarma Rozenberga, Krievijas deju olimpiāžu režisors Viktors Šeršņovs, Minskas Operas un baleta teātra primabalerīna Tatjana Jeršova, baletmeistare Regīna Kaupuža un Varšavas operas baletmeistare Irina Novika.

Festivāla «Arabeska 2012» noslēguma koncerts, kurā piedalīsies arī uzvarētāji, Dzintaru koncertzālē notiks 25.jūnijā plkst.19.

Šogad festivālā piedalīsies mūsdienu horeogrāfijas studija «Tanc-Poļe», klasiskās dejas ansamblis «Ščelkunčik», dejas teātris «Rozovij slon», mūsdienu horeogrāfijas studija «Gracija», horeogrāfijas ansamblis-paraugkolektīvs «Suvenir», deju paraugstudija «Talisman», sporta deju klubs «Pantera», horeogrāfijas paraugkolektīvs «VerOnika», mūsdienu plastikas studija «Plastilin» un deju paraugkolektīvs «Neposedi» no Krievijas.

No Igaunijas festivālā piedalīsies deju kolektīvs «Pjarliki» un grupa «Mixdance», no Kazahstānas piedalīsies Apgabala specializētā baleta skola talantīgiem un estrādes deju ansamblis «Eksotika», savukārt Latviju pārstāvēs baleta studija «Grande», baleta studija «Rondo» un klasiskās dejas ansamblis «Čipolino».

Festivāls norisināsies jau divpadsmito reizi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu