Ziemeļkorejā iecelts jauns vicemaršals

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Ziemeļkorejā armijas vicemaršala amatā iecelts Hjons Jončols, otrdien vēsta Phenjanas oficiālā ziņu aģentūra KCNA, ar šo paziņojumu nākot klajā tikai dienu pēc tam, kad izolētās staļinistu valsts mediji izplatīja ziņas, ka no visiem amatiem atstādināts armijas komandieris Ļi Jinho.

Lēmumu par iecelšanu vicemaršala amatā pirmdien pieņēmusi valdošās Darba partijas centrālā militārā komisija un valsts aizsardzības komisija, vēsta KCNA.

Hjonam piešķirts tituls «Korejas Tautas armijas vicemaršals».

Hjonam, par kuru zināms gaužām maz, 2010.gada septembrī kopā ar vēl pieciem citiem cilvēkiem - arī jauno Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu un viņa tēva māsu Kimu Kjonhi - tika piešķirta ģenerāļa pakāpe.

Viņš ir viens no partijas centrālkomitejas 120 locekļiem, tomēr viņš nav pievienojies ietekmīgajai partijas militārajai komisijai, kuru vada Kims Čenuns.

Viņa iecelšana vicemaršala amatā ir pēdējās pārbīdes Ziemeļkorejas armijā pēc tam, kad svētdien armijas komandiera amatu zaudēja Ļi Jinho.

Valsts mediji pirmdien paziņoja, ka Ļi, kurš arī bija vicemaršals, tiek atbrīvots no visiem amatiem veselības stāvokļa dēļ.

Ļi bija viens no redzamākajiem Phenjanas vadības cilvēkiem un pēc iepriekšējā līdera Kima Čenira nāves kļuva par stratēģiski svarīgu viņa dēla un varas mantinieka Kima Čenuna atbalstītāju.

Ļi atstādināšana no amatiem, iespējams, ir daļa no politiskās tīrīšanas procesa, jaunajam valsts vadītājam šādi cenšoties nostiprināt savu varu pār armiju, spriež Ziemeļkorejas politikas eksperti. Šis solis arī varētu liecināt par cīņām augstāko amatpersonu vidū, kas Kimam Čenunam bijušas līdzās viņa varas sešos mēnešos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu