Šonedēļ iespējams pat +32 grādu karstums

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Sākot ar otrdienu, Latvijā ieplūdīs ļoti silts gaiss, un nokrišņu šonedēļ tikpat kā nebūs.

Otrdien visā valstī spoži spīdēs saule, kas pēcpusdienā gaisu sasildīs līdz +23..+27 grādiem, par dažiem grādiem zemāka gaisa temperatūra saglabāsies vien Kurzemes rietumu piekrastē un Ziemeļvidzemes piekrastē, jo pūtīs mēreni stiprs rietumu, dienvidrietumu vējš ar brāzmām līdz 15 metriem sekundē.

Trešdien debesis būs daļēji apmākušās, taču nokrišņi nav gaidāmi, un turpmākajās dienās atkal būs maz mākoņu. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš, kas pāries ziemeļrietumu vējā. Gaisa temperatūra naktīs pazemināsies līdz +11..+16 grādiem, pēcpusdienās tā pakāpsies līdz +24..+29 grādiem, nedaudz vēsāks laiks būs vietām piekrastē.

Saskaņā ar pašreizējo «Global Forecast System» prognozi augstākā gaisa temperatūra gaidāma svētdien, kad gar ciklona silto sektoru ar brāzmainu dienvidaustrumu vēju ieplūdīs karsts gaiss no dienvidiem - termometra stabiņš var pakāpties līdz pat +32 grādu atzīmei.

Svētdien un nākampirmdien var plosīties pērkona negaisi ar krusu, stiprām lietusgāzēm un vēja brāzmām, aiz tiem no rietumiem ieplūdīs vēsāks gaiss.

Šīs vasaras augstākā gaisa temperatūra Latvijā reģistrēta 7.jūlijā Rīgā, kur termometra stabiņš pakāpās līdz +32,0 grādiem. Tad karstumu pastiprināja liels gaisa mitrums, šonedēļ tas nebūs tik augsts, tādēļ liela tveice nav gaidāma, turklāt nakts un rīta stundas būs vēsākas nekā iepriekšējā karstuma vilnī.

Jau ziņots, ka līdz ar silta laika atgriešanos nedaudz paaugstināsies ultravioletā radiācija, tādēļ sauļojoties jāievēro piesardzība. Cilvēki ar jutīgu ādu, dienas vidū sauļojoties bez aizsargkrēma, var apdegt 20 minūšu laikā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu