Valdībā sāks skatīt NAP 1.redakciju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova

Valdības sēdē otrdien, 14.augustā, beidzot skatīs Pārresoru koordinācijas centra (PKC) izstrādātā Nacionālā attīstības plāna (NAP) pirmo redakciju.

Kā aģentūrai LETA intervijā sacīja PKC vadītājs Mārtiņš Krieviņš, būtisku izmaiņu salīdzinājumā ar to versiju, kas bija gatava 19.jūnijā, nav. Pēc tam ar ministriem un plāna tapšanā iesaistītajiem tika diskutēti mērķi, rādītāji un atsevišķi formulējumi.

«Neapgalvoju, ka plāna pirmā redakcija ir ideāla, vienlaikus es gribu piebilst, ka tas ir ļoti kvalitatīvs produkts, kas ir sagatavots īsā laikā un ar visplašāko publiskās pārvaldes un sabiedrības pārstāvju līdzdalību,» sacīja PKC vadītājs.

Pirmo redakciju jau bija paredzēts izskatīt 19.jūnijā, taču to atlika, jo plānu NAP vadības grupai iesniedza īsi pirms gaidāmās valdības sēdes un tās dalībnieki izteica vēlmi detalizētāk iepazīties ar plāna saturu.

Pēc tam arī tika rīkots ministru seminārs, kurā arī ministri tika iepazīstināti ar NAP un plāna izstrādātājiem vajadzēja veikt papildinājumus un precizējumus.

NAP2020 ir galvenais vidēja termiņa attīstības plānošanas dokuments Latvijā. Tas ir Latvijas ilgtspējīgas attīstības stratēģijas līdz 2030.gadam (Latvija2030) rīcības plāns, kam ir jākalpo par valsts attīstības ceļa karti vidējam termiņam.

NAP2020 no vienas puses ir valsts biznesa plāns, kas parāda valsts izaugsmes modeli - kur tiks ieguldīts, lai nodrošinātu ekonomikas pašpietiekamību, produktivitātes pieaugumu un valsts konkurētspēju, kā tiks nodrošināta sinerģija starp investīciju mērķiem un līdzsvarota attīstība, kā pelnīs valsts un kā to izdarīt iedzīvotājiem.

Tāpat NAP2020 var tikt skatīts arī kā sabiedriskais līgums - ko valsts apņemas paveikt līdz 2020.gadam un ko tā sagaida no sabiedrības. Valsts parāda kopīgo redzējumu par vidēja termiņa attīstību, lai nodrošinātu ilgtermiņa prognozējamību nozaru, biznesa un katra indivīda lēmumu pieņemšanā.

NAP2020 vadmotīvs ir ekonomikas izrāviens, kas nozīmē stabilu pamatu ielikšanu valsts attīstībai ilgtermiņā, veidojot ilgtspējīgu valsts tautas saimniecības nākotni.

Saskaņā ar līdz šim noteikto plānu, septembra beigās ir jāpieņem Ministru kabineta lēmums par NAP pirmo redakciju, bet līdz gada beigām ir jābūt Saeimas lēmumam par NAP gala versiju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu